27 nov 2014 16:32

23 jan 2015 15:54

Bob Hund-fest på Kulturhuset

LIVEMUSIK.: Musik och film väntar under Bob Hunds helg i Skövde

Bob Hund lånar både instrument och hela Skövde Kulturhus för att bjuda på såväl konserter som filmvisning under helhelgen #bobhundskövde.

I juli 2013 sålde indierockbandet Bob Hund sin utrustning och sina instrument. Sedan dess har de lånat sig i fram i musikvärlden. Den 4-5 december intar de Skövde, då de dessutom har lånat hela Skövde Kulturhus.

– För band som har hållit på så länge som vi har, så finns det två alternativ. Antingen lägger man av och gör en comeback några år senare, men det är inte aktuellt för oss. I stället bestämde vi oss för att sälja all vår utrustning och alla våra instrument förra året, säger Bob Hunds sångare och frontfigur Thomas Öberg.

– En brist på instrument är något som inte existerar i Sverige. Det har vi märkt nu, säger basisten Mats Hellquist och menar att det alltid finns dem som vill låna ut sina instrument.

#bobhundskövde

Under Kulturgalan i början av november var Bob Hund på plats i Skövde Kulturhus för ett kortare framträdande.

– Vi har återigen blivit inbjudna till Skövde, och den här gången handlar det om en helhelg. Vi kommer bland annat att göra en längre konsert tillsammans med ungdomar från Skövde, vilket ska bli fantastiskt roligt, säger Thomas.

Under helgen kommer även konsertfilmen #bobhundopera att visas på Stadsteatern, likaväl som avsnittet med Bob Hunds medverkan i SVT:s programserie ”De kallar oss artister”.

– Det är ungefär ett år sedan som programmet spelades in. Vi hade då sålt våra instrument och åkte runt och i princip knackade dörr för att få vara med Skövdes ungdomar i deras replokaler, säger Thomas.

– TV-programmet kommer att vara en del av Bob Hund filmfestival, där vi kommer att spela livemusik till en stumfilm som heter ”Man with moviecamera”. Det känns som något unikt, och det ska bli spännande, säger Mats.

Utöver film och musik kommer det även att bjudas på mycket annat i Bob Hund-tema under deras helg i Kulturhuset.

– Det kommer att finnas mycket intressant att ta del av, säger Thomas.

I juli 2013 sålde indierockbandet Bob Hund sin utrustning och sina instrument. Sedan dess har de lånat sig i fram i musikvärlden. Den 4-5 december intar de Skövde, då de dessutom har lånat hela Skövde Kulturhus.

– För band som har hållit på så länge som vi har, så finns det två alternativ. Antingen lägger man av och gör en comeback några år senare, men det är inte aktuellt för oss. I stället bestämde vi oss för att sälja all vår utrustning och alla våra instrument förra året, säger Bob Hunds sångare och frontfigur Thomas Öberg.

– En brist på instrument är något som inte existerar i Sverige. Det har vi märkt nu, säger basisten Mats Hellquist och menar att det alltid finns dem som vill låna ut sina instrument.

#bobhundskövde

Under Kulturgalan i början av november var Bob Hund på plats i Skövde Kulturhus för ett kortare framträdande.

– Vi har återigen blivit inbjudna till Skövde, och den här gången handlar det om en helhelg. Vi kommer bland annat att göra en längre konsert tillsammans med ungdomar från Skövde, vilket ska bli fantastiskt roligt, säger Thomas.

Under helgen kommer även konsertfilmen #bobhundopera att visas på Stadsteatern, likaväl som avsnittet med Bob Hunds medverkan i SVT:s programserie ”De kallar oss artister”.

– Det är ungefär ett år sedan som programmet spelades in. Vi hade då sålt våra instrument och åkte runt och i princip knackade dörr för att få vara med Skövdes ungdomar i deras replokaler, säger Thomas.

– TV-programmet kommer att vara en del av Bob Hund filmfestival, där vi kommer att spela livemusik till en stumfilm som heter ”Man with moviecamera”. Det känns som något unikt, och det ska bli spännande, säger Mats.

Utöver film och musik kommer det även att bjudas på mycket annat i Bob Hund-tema under deras helg i Kulturhuset.

– Det kommer att finnas mycket intressant att ta del av, säger Thomas.

  • Erica Augustsson