04 dec 2014 21:58

23 jan 2015 15:55

Bob hund har landat

SKÖVDE: Fest på Skövde Kulturhus

De svartvita bilderna från forna Sovjetunionen rullar fram på filmduken på Stadsteatern. Framför, på scenen, sitter flera kända musiker och spelar sin tolkning av filmen. Bob hund har kommit till stan för att genomföra två unika dagar i kulturens alla tecken.

De har besökt Skövde så ofta det senaste året så de har blivit kallade stans egna husband. Under torsdagskvällen var indierockbandet åter på plats på Skövde kulturhus som de lägger beslag på under både torsdag och fredag denna vecka. De har utlovat en rad olika och delvis udda aktiviteter såsom rabatterade tatueringar eller snowboards med bandets logotyp, filmfestival och servering av världens första biblioteksöl.

– De är så grymma och det här ju en smått historisk händelse. Jag älskar deras texter, säger besökaren Oskar Rydling, strax innan konserten.

Tolkning av film

Mannen med filmkameran - är en sovjetisk dokumentärfilm producerad 1928 av filmlegendaren Dziga Vertov. Filmen, som är en timme och 17 minuter lång, skildrar flera sovjetiska städers rytm medan de sakta vaknar till liv. Under torsdagskvällens konsert fick publiken se både filmen och Bob hund - när bandet genomför sin musikaliska tolkning av verket. Till konserten hade man även bjudit in saxofonisten Jonas Kullhammar och trumpetaren Goran Kajfes som gästartister.

Konsertfilm

Under fredagen kommer man visa Bob hunds konsertfilm Bob Hund Opera som spelades in i Malmö tidigare i år. Fredagens konsert går av stapeln klockan 21.30 och kommer framföras med inlånade instrument och tillsammans med ungdomar från Skövde.

De har besökt Skövde så ofta det senaste året så de har blivit kallade stans egna husband. Under torsdagskvällen var indierockbandet åter på plats på Skövde kulturhus som de lägger beslag på under både torsdag och fredag denna vecka. De har utlovat en rad olika och delvis udda aktiviteter såsom rabatterade tatueringar eller snowboards med bandets logotyp, filmfestival och servering av världens första biblioteksöl.

– De är så grymma och det här ju en smått historisk händelse. Jag älskar deras texter, säger besökaren Oskar Rydling, strax innan konserten.

Tolkning av film

Mannen med filmkameran - är en sovjetisk dokumentärfilm producerad 1928 av filmlegendaren Dziga Vertov. Filmen, som är en timme och 17 minuter lång, skildrar flera sovjetiska städers rytm medan de sakta vaknar till liv. Under torsdagskvällens konsert fick publiken se både filmen och Bob hund - när bandet genomför sin musikaliska tolkning av verket. Till konserten hade man även bjudit in saxofonisten Jonas Kullhammar och trumpetaren Goran Kajfes som gästartister.

Konsertfilm

Under fredagen kommer man visa Bob hunds konsertfilm Bob Hund Opera som spelades in i Malmö tidigare i år. Fredagens konsert går av stapeln klockan 21.30 och kommer framföras med inlånade instrument och tillsammans med ungdomar från Skövde.