05 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:55

Spänning i Spanien

THRILLER

Det röda arvet
Henrik
Berggren
Norstedts

Alla dessa Henrik Berggren. Henrik Berggren sjöng i Broder Daniel, Henrik Berggren fixar konserter och evenemang till Skövde och Henrik Berggren skrev för några år sedan en storartad och prisbelönt biografi över Olof Palme. Det är tre olika personer och det var den sistnämnde som tidigare i höstas släppte Det röda arvet.

En historiker ger sig i kast att bena ut en politikers efterlämnade handlingar. Snart är storyn igång. I botten: det spanska inbördeskriget. Francos falangister mot republikaner och frivilliga från flera av Europas länder. En glupsk medieägare är också inblandad.

Det är stundom mycket spännande och berättelsen har ett bra driv. Men Henrik Berggren, författaren alltså, kommer även fortsatt att vara mest känd för in Palmebiografi.

Alla dessa Henrik Berggren. Henrik Berggren sjöng i Broder Daniel, Henrik Berggren fixar konserter och evenemang till Skövde och Henrik Berggren skrev för några år sedan en storartad och prisbelönt biografi över Olof Palme. Det är tre olika personer och det var den sistnämnde som tidigare i höstas släppte Det röda arvet.

En historiker ger sig i kast att bena ut en politikers efterlämnade handlingar. Snart är storyn igång. I botten: det spanska inbördeskriget. Francos falangister mot republikaner och frivilliga från flera av Europas länder. En glupsk medieägare är också inblandad.

Det är stundom mycket spännande och berättelsen har ett bra driv. Men Henrik Berggren, författaren alltså, kommer även fortsatt att vara mest känd för in Palmebiografi.

  • Linus Wennblom