11 dec 2014 08:00

23 jan 2015 15:55

När kärleken sätts på prov

Du försvinner
Christian Jungersen
Norstedts

Mia och Fredrik är gifta, hon lärare, han rektor på en privatskola. Tillsammans med sonen Niklas firar de semester på Mallorca. Där visar Fredrik upp fruktansvärda sidor som försätter dem i livsfara. När han efteråt kollapsar förstår Mia att något är fel. Familjen får besked om att han har en stor hjärntumör som måste opereras. Men också, de får besked om att Fredrik förmodligen aldrig kommer att bli som han en gång var. Samtidigt får de också veta att Fredrik i sitt yrke gjort saker som ingen kunnat drömma om – men gjorde han dem under påverkan av tumören?.

Allt förändras och tiden efter operationen blir Fredrik verkligen en helt ny person och Mia och han glider i sär. För även om hon älskar honom är han inte längre den man hon gifte sig med.

Detta är en obehaglig sanning om hur livet snabbt kan förändras. Och frågan är, överlever kärleken allt?

Mia och Fredrik är gifta, hon lärare, han rektor på en privatskola. Tillsammans med sonen Niklas firar de semester på Mallorca. Där visar Fredrik upp fruktansvärda sidor som försätter dem i livsfara. När han efteråt kollapsar förstår Mia att något är fel. Familjen får besked om att han har en stor hjärntumör som måste opereras. Men också, de får besked om att Fredrik förmodligen aldrig kommer att bli som han en gång var. Samtidigt får de också veta att Fredrik i sitt yrke gjort saker som ingen kunnat drömma om – men gjorde han dem under påverkan av tumören?.

Allt förändras och tiden efter operationen blir Fredrik verkligen en helt ny person och Mia och han glider i sär. För även om hon älskar honom är han inte längre den man hon gifte sig med.

Detta är en obehaglig sanning om hur livet snabbt kan förändras. Och frågan är, överlever kärleken allt?

  • Lena Jonsson