11 dec 2014 08:00

23 jan 2015 15:55

Rudberg når inte ända fram

Mellan fyra ögon
Denise Rudberg
Forum

Denise Rudberg blandar Hänt i veckan, Sköna hem, Allt om mat och Elle samt tillför lite tantsnusk och skapar en genre som kallas elegant crime.

”Mellan fyra ögon” är den fjärde boken om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff och resultatet är det samma; lovvärt men anrättningen har svårt att lyfta. Vad karaktärerna äter, har på sig och kör för bil blir viktigare än historien.

Den här gången blir en finansiär brutalt mördad, utanför sin älskarinnas lägenhet. Jidhoff och hennes kollegor i en hemlig utredningsgrupp får uppdraget att hitta mördaren och läsaren bjuds på en svindlande resa i Stockholmssocieteten. Dådet följs av fler mord men gruppen lyckas till slut hitta det avgörande spåret.

Denise Rudberg blandar Hänt i veckan, Sköna hem, Allt om mat och Elle samt tillför lite tantsnusk och skapar en genre som kallas elegant crime.

”Mellan fyra ögon” är den fjärde boken om åklagarsekreteraren Marianne Jidhoff och resultatet är det samma; lovvärt men anrättningen har svårt att lyfta. Vad karaktärerna äter, har på sig och kör för bil blir viktigare än historien.

Den här gången blir en finansiär brutalt mördad, utanför sin älskarinnas lägenhet. Jidhoff och hennes kollegor i en hemlig utredningsgrupp får uppdraget att hitta mördaren och läsaren bjuds på en svindlande resa i Stockholmssocieteten. Dådet följs av fler mord men gruppen lyckas till slut hitta det avgörande spåret.

  • Alf Ehn