11 dec 2014 08:00

23 jan 2015 15:55

Vem tar ansvar i en relation?

Utan personligt ansvar
Lena Andersson
Natur & Kultur

Utan personligt ansvar är fortsättningen på hyllade Egenmäktigt förfarande. Och Lena Andersson fortsätter skickligt och med mycket humor att beskriva Ester Nilssons känslor och vändningar mellan hopp och förtvivlan. Nu träffar hon skådespelaren Olof Sten. Hon blir förälskad och Olof, ja, han verkar också bli det. Men ändå inte. För han är noga med att påpeka att han är gift och att han och Ester absolut inte har en relation. Men han vill gärna träffa Ester och gör allt med henne som man gör med en älskarinna. På så sätt ger han Ester andra signaler och hon ger upp allt för att få vara med honom. Esters liv är knappast idealiskt, att kastas fram och tillbaka i känslostormar, sliter. Men hon kan inte ge upp Olof.

Vad säger man efter att ha läst romanen? Jag ville inte att den skulle ta slut! Jag trivdes med Anderssons humor och skarpa formuleringar. Fortsättning nu!

Utan personligt ansvar är fortsättningen på hyllade Egenmäktigt förfarande. Och Lena Andersson fortsätter skickligt och med mycket humor att beskriva Ester Nilssons känslor och vändningar mellan hopp och förtvivlan. Nu träffar hon skådespelaren Olof Sten. Hon blir förälskad och Olof, ja, han verkar också bli det. Men ändå inte. För han är noga med att påpeka att han är gift och att han och Ester absolut inte har en relation. Men han vill gärna träffa Ester och gör allt med henne som man gör med en älskarinna. På så sätt ger han Ester andra signaler och hon ger upp allt för att få vara med honom. Esters liv är knappast idealiskt, att kastas fram och tillbaka i känslostormar, sliter. Men hon kan inte ge upp Olof.

Vad säger man efter att ha läst romanen? Jag ville inte att den skulle ta slut! Jag trivdes med Anderssons humor och skarpa formuleringar. Fortsättning nu!

  • Lena Jonsson