01 jan 2015 16:47

02 feb 2015 17:47

En nyhet till podden?

Nyhetsradio: en bok om aktualitetsjournalistik

Erik Lindfelt, Leif Eriksson-Sjöberg

Carlsson

Efter hemsidesnickeri och bloggande är sedan några år poddradion det nya svarta för den medieintresserade icke-journalisten. Varför inte spetsa till din och din kompis podd med lite nyhetsjakt, som en ”riktig” radiojournalist?

Här har vi en handbok i hur det fungerar. Första upplagan kom redan 1996, då vi förbannade att det tog en evighet innan en sajt laddades klart och vi kunde se den. Givetvis med den där irriterande uppringningstrudelutten ringandes i öronen (kids, det har inte alltid funnits bredband såsom det alltid har funnits berg och hav).

Det här är en omarbetning, utökning och uppdatering om hur man gör nyheter i radio.

Vilken skaraborgspodd blir först med ett avslöjande?

Efter hemsidesnickeri och bloggande är sedan några år poddradion det nya svarta för den medieintresserade icke-journalisten. Varför inte spetsa till din och din kompis podd med lite nyhetsjakt, som en ”riktig” radiojournalist?

Här har vi en handbok i hur det fungerar. Första upplagan kom redan 1996, då vi förbannade att det tog en evighet innan en sajt laddades klart och vi kunde se den. Givetvis med den där irriterande uppringningstrudelutten ringandes i öronen (kids, det har inte alltid funnits bredband såsom det alltid har funnits berg och hav).

Det här är en omarbetning, utökning och uppdatering om hur man gör nyheter i radio.

Vilken skaraborgspodd blir först med ett avslöjande?

  • Linus Wennblom