01 jan 2015 06:00

02 feb 2015 17:47

Mysig bok om vänskap

Max och Maja: Den stora ballongen

Axel Scheffler

Alfabeta

Max har fått en röd ballong, vilken han är mycket glad och stolt över. Men när den plötsligt seglar iväg och spricker briserar även hans värld och han blir jätteledsen. Som tur är kommer hans vän Maja på ett bra sätt att trösta honom.

Det är den sjunde boken som utgivits av Alfabeta i serien om de vänskapliga kaninerna. Liksom tidigare upplagor behandlas områden som är lätta att känna igen och ta lärdom av, framför allt i frågor kring hur man egentligen är och beter sig mot sina vänner.

Det hela är lekfullt animerat med många detaljer som snabbt fångar ens uppmärksamhet, och andra känslor det spelas på är att man ska glädjas åt ens vänners saker och framgångar, vilket är väl så viktigt på vägen fram mot att lära sig hur man beter sig mot sina vänner.

Max har fått en röd ballong, vilken han är mycket glad och stolt över. Men när den plötsligt seglar iväg och spricker briserar även hans värld och han blir jätteledsen. Som tur är kommer hans vän Maja på ett bra sätt att trösta honom.

Det är den sjunde boken som utgivits av Alfabeta i serien om de vänskapliga kaninerna. Liksom tidigare upplagor behandlas områden som är lätta att känna igen och ta lärdom av, framför allt i frågor kring hur man egentligen är och beter sig mot sina vänner.

Det hela är lekfullt animerat med många detaljer som snabbt fångar ens uppmärksamhet, och andra känslor det spelas på är att man ska glädjas åt ens vänners saker och framgångar, vilket är väl så viktigt på vägen fram mot att lära sig hur man beter sig mot sina vänner.

  • Daniel Olausson