06 feb 2015 12:16

06 feb 2015 12:18

Thåström - Mystiska vardagsfraser

Rock

Thåström - Den morronen (Razzia)

Thåström fortsätter sin serie starka och personliga plattor som väl kan sägas ha inletts med Skebokvarnsvägen 209.

Ingen kan som Thåström blanda mystiskt suggestiva strofer med rena vardagsfraser - och dessutom få dem att förstärka varandra. Den morronen är inget undantag, men den här gången känns det som att också musiken utgår från samma recept. Den typiskt suggestiva Thåström finns där som vanligt men också en febrig vardag i form av rytmiskt skramlande industrilokaler och oroliga ljud från gränderna.

En del låtar skulle rent av platsa på sidoprojektet Sällskapets repertoar. Även när det är ljust, låter det en smula mörkt och Thåström närmar sig ibland Bruno K Öijers nerv i rösten. Men det är sedvanligt högintressant och med låtar som den glimrande Ner mot terminalen visar Thåström att han har få övermän i klassen.

 

Thåström fortsätter sin serie starka och personliga plattor som väl kan sägas ha inletts med Skebokvarnsvägen 209.

Ingen kan som Thåström blanda mystiskt suggestiva strofer med rena vardagsfraser - och dessutom få dem att förstärka varandra. Den morronen är inget undantag, men den här gången känns det som att också musiken utgår från samma recept. Den typiskt suggestiva Thåström finns där som vanligt men också en febrig vardag i form av rytmiskt skramlande industrilokaler och oroliga ljud från gränderna.

En del låtar skulle rent av platsa på sidoprojektet Sällskapets repertoar. Även när det är ljust, låter det en smula mörkt och Thåström närmar sig ibland Bruno K Öijers nerv i rösten. Men det är sedvanligt högintressant och med låtar som den glimrande Ner mot terminalen visar Thåström att han har få övermän i klassen.

 

  • Per Wiker