13 feb 2015 06:00

13 feb 2015 06:00

Spännande tjuvjakt med lilla Lena

BARNBOK

Lilla Lena är polis
Åsa Karsin
Alfabeta

Lilla Lena är en härlig figur som gillar att testa på olika yrken och i den här boken så är det polis som gäller för Lena. En försvunnen gosekatt är upprinnelsen till berättelsen och eftersom hon tror att det är en tjuv som har tagit katten bestämmer sig lilla Lena för att bli polis och leta reda på tjuven. På vägen mot lösningen ställs Lena inför en hel del problem som hon måste lösa och Lena inser att det inte alltid är helt lätt att vara polis.

Lilla Lena är polis är en lättläst berättelse som ändå bjuder på ett visst mått av spänning. Ska Lena få tag på tjuven? Dessutom kompletteras berättelsen av fina tecknade bilder som tydligt illustrerar lilla Lena som polis och hennes sökande efter den skyldige.

Åsa Karsin står för både text och bild och gör det på ett bra sätt. Hon levererar en intressant barnbok som fångar både läsare och lyssnare.

Lilla Lena är en härlig figur som gillar att testa på olika yrken och i den här boken så är det polis som gäller för Lena. En försvunnen gosekatt är upprinnelsen till berättelsen och eftersom hon tror att det är en tjuv som har tagit katten bestämmer sig lilla Lena för att bli polis och leta reda på tjuven. På vägen mot lösningen ställs Lena inför en hel del problem som hon måste lösa och Lena inser att det inte alltid är helt lätt att vara polis.

Lilla Lena är polis är en lättläst berättelse som ändå bjuder på ett visst mått av spänning. Ska Lena få tag på tjuven? Dessutom kompletteras berättelsen av fina tecknade bilder som tydligt illustrerar lilla Lena som polis och hennes sökande efter den skyldige.

Åsa Karsin står för både text och bild och gör det på ett bra sätt. Hon levererar en intressant barnbok som fångar både läsare och lyssnare.

  • Johan Espefält