18 feb 2015 06:00

18 feb 2015 06:00

Oskyldigt anklagad

KRIMINALROMAN

Allt att förlora
Sabine Durrant
Lind & Co

Ania Dudek hittas död i en Lononpark. Det är den välkända programledaren Gaby Mortimer som av en slump hittar den döda under en joggingtur. Men utan att Gaby förstår hur det går till riktas plötsligt alla misstankar mot henne själv. Mardrömmen blir total, alla vänder sig mot henne och hon grips för mordet. Hennes man är på affärsresa när det är som värst, men kommer inte ens hem för att stötta henne. Den enda personen om verkar tro på Gabys oskuld är en frilansjournalist som vill hjälpa henne i utbyte mot en intervju. De startar en utredning och upptäcker det fruktansvärda – allt pekar på att det är Gaby som mördat Ania.

Durrant har skapat en psykologisk thriller av hög klass. Här finns inget av det ”gamla vanliga”, nya grepp avlöser varandra. Och slutet? Suveränt!

Ania Dudek hittas död i en Lononpark. Det är den välkända programledaren Gaby Mortimer som av en slump hittar den döda under en joggingtur. Men utan att Gaby förstår hur det går till riktas plötsligt alla misstankar mot henne själv. Mardrömmen blir total, alla vänder sig mot henne och hon grips för mordet. Hennes man är på affärsresa när det är som värst, men kommer inte ens hem för att stötta henne. Den enda personen om verkar tro på Gabys oskuld är en frilansjournalist som vill hjälpa henne i utbyte mot en intervju. De startar en utredning och upptäcker det fruktansvärda – allt pekar på att det är Gaby som mördat Ania.

Durrant har skapat en psykologisk thriller av hög klass. Här finns inget av det ”gamla vanliga”, nya grepp avlöser varandra. Och slutet? Suveränt!

  • Lena Jonsson