26 feb 2015 07:43

17 mar 2016 10:42

Var med och bildade dansbandet Elisa's

Dansbandet Elisa’s har rönt stora framgångar genom åren. Skövdekillen Robert Lundh, som varit med sedan start, brinner för att underhålla sina fans. – Man glädjer andra människor, det är som ett rus, säger han.

Robert Lundh spelar klaviatur i Elisa’s och var med när bandet bildades. Uppstarten för gruppen började på musikgymnasiet och det var där som hans stora musikaliska utveckling skedde. Men nyfikenheten väcktes långt tidigare.

– Jag fick en leksakssynth av min pappa när jag var sex år, den gick hela tiden. Min mormor och morfar hade ett piano hemma och när jag blev äldre rekommenderade min kusin Stefan en synth, då började det ta skruv, berättar Robert.

Musikalisk bredd

Robert har alltid haft lätt att lyssna på gehör. På musikskolan lärde han sig noter och fick testa på att spela i band.

– Sedan har jag varit med lite konstellationer från och till. Jag blev inhyrd i Zero Kelvin som idag heter Gloria Story. Efter det var det ett coverband som hette Feber. Jag är väldigt bred musikaliskt och kan spela allt från jazz till funk, klassiskt och rock. Vid sidan av Elisa’s skriver jag egen musik tillsammans med familj och vänner, förklarar Robert.

Ingen konkurrens

I dansbandet finns en stor frontfigur i sångerskan Elisa Lindström, hon gör bland annat egna spelningar och har deltagit i Melodifestivalen som soloartist.

För Robert har det aldrig varit ett bekymmer, tvärtom ser han det som positivt.

– Det är klart att hon får mycket uppmärksamhet men det har aldrig stört mig, man ska inte kväva någon.

– Jag tror att alla fans har sina egna favoriter, det viktigaste är att man har roligt i bandet. Det är bra att hon syns, då gör ju vi det också, säger Robert.

Samma hunger

Med Elisa’s har de vunnit Grammis, radiopris och Dansbandskampen. De har turnerat runt om i hela Sverige och sålt mycket skivor, trots detta finns samma iver och drivkraft kvar.

– Framförallt när man står på scen. Jag har alltid gett 110 procent, det är jag.

– Sedan får man inte spela för mycket, det får inte bli slentrian. Men när man kör igång är det alltid lika roligt, avslutar Robert.

Robert Lundh spelar klaviatur i Elisa’s och var med när bandet bildades. Uppstarten för gruppen började på musikgymnasiet och det var där som hans stora musikaliska utveckling skedde. Men nyfikenheten väcktes långt tidigare.

– Jag fick en leksakssynth av min pappa när jag var sex år, den gick hela tiden. Min mormor och morfar hade ett piano hemma och när jag blev äldre rekommenderade min kusin Stefan en synth, då började det ta skruv, berättar Robert.

Musikalisk bredd

Robert har alltid haft lätt att lyssna på gehör. På musikskolan lärde han sig noter och fick testa på att spela i band.

– Sedan har jag varit med lite konstellationer från och till. Jag blev inhyrd i Zero Kelvin som idag heter Gloria Story. Efter det var det ett coverband som hette Feber. Jag är väldigt bred musikaliskt och kan spela allt från jazz till funk, klassiskt och rock. Vid sidan av Elisa’s skriver jag egen musik tillsammans med familj och vänner, förklarar Robert.

Ingen konkurrens

I dansbandet finns en stor frontfigur i sångerskan Elisa Lindström, hon gör bland annat egna spelningar och har deltagit i Melodifestivalen som soloartist.

För Robert har det aldrig varit ett bekymmer, tvärtom ser han det som positivt.

– Det är klart att hon får mycket uppmärksamhet men det har aldrig stört mig, man ska inte kväva någon.

– Jag tror att alla fans har sina egna favoriter, det viktigaste är att man har roligt i bandet. Det är bra att hon syns, då gör ju vi det också, säger Robert.

Samma hunger

Med Elisa’s har de vunnit Grammis, radiopris och Dansbandskampen. De har turnerat runt om i hela Sverige och sålt mycket skivor, trots detta finns samma iver och drivkraft kvar.

– Framförallt när man står på scen. Jag har alltid gett 110 procent, det är jag.

– Sedan får man inte spela för mycket, det får inte bli slentrian. Men när man kör igång är det alltid lika roligt, avslutar Robert.