13 mar 2015 21:41

13 mar 2015 21:44

Foto: Petra Lundgren

Musikalisk kväll i Skövde kulturhus

500 personer i stadsteatern och Kulturiet

Skövde kulturhus fylldes med musik på fredagskvällen. Kärleken hyllades på stadsteatern med Sanne, Mats och Benneth. Och i Kulturiet var det metalkväll med Seedna, Falkhan och Tvivel.

Ett hej från Mats Ronander och ett hej från den 400 personer stora publiken sedan var konserten i gång i Skövde stadsteater. Mats Ronander har jobbat med många olika musiker under sin karriär. Benneth Fagerlund beskrev han som:

– Sveriges trevligaste pianist.

Publiken på handklapp

En gång i tiden var Mats Ronander med i Nature som vissa i publiken kom ihåg.

– Vi pysslade mest med rhythm n' blues, sa Mats och drog i gång nästa låt där publiken fick stå för handklapp.

Någon som Mats jobbat med och som han anser betytt mycket för svensk popkultur med sina briljanta texter är Pugh Rogefeldt. Ted Gärdestad är också en person som betytt mycket.

– En härlig snubbe, sa Mats och spelade Can't stop the train, en låt som satt sig i hans hjärta.

Hyllade kärleken

Men Sanne Salomonsen då? Jodå hon dök upp efter några låtar efter att ha fått sin plats i kvällens musikaliska resa genom historien. Enligt Mats kom hon in på Café Opera i Stockholm en dag och tiden bara stannade. Här kom hon in till When you walk in the room.

– Vi ska hylla kärleken, till varandra, till barn och barnbarn, sade Sanne.

I Kulturiet var det metalkväll. Tvivel arrangerade spelningen och när SLA talade med John Praesto i bandet under eftermiddagen berättade han att de var oerhört laddade och att de gladdes åt att så många sagt att de skulle komma.

Över hundra personer kom. Seedna från Lidköping, var först ut med sin blackmetal. Därefter gick Falkhan från Göteborg som spelar folkmetal på scenen innan det var dags för Tvivel att avsluta. Tvivel har influenser från finsk symfonisk metal och svensk 90-talsmetal.

Ett hej från Mats Ronander och ett hej från den 400 personer stora publiken sedan var konserten i gång i Skövde stadsteater. Mats Ronander har jobbat med många olika musiker under sin karriär. Benneth Fagerlund beskrev han som:

– Sveriges trevligaste pianist.

Publiken på handklapp

En gång i tiden var Mats Ronander med i Nature som vissa i publiken kom ihåg.

– Vi pysslade mest med rhythm n' blues, sa Mats och drog i gång nästa låt där publiken fick stå för handklapp.

Någon som Mats jobbat med och som han anser betytt mycket för svensk popkultur med sina briljanta texter är Pugh Rogefeldt. Ted Gärdestad är också en person som betytt mycket.

– En härlig snubbe, sa Mats och spelade Can't stop the train, en låt som satt sig i hans hjärta.

Hyllade kärleken

Men Sanne Salomonsen då? Jodå hon dök upp efter några låtar efter att ha fått sin plats i kvällens musikaliska resa genom historien. Enligt Mats kom hon in på Café Opera i Stockholm en dag och tiden bara stannade. Här kom hon in till When you walk in the room.

– Vi ska hylla kärleken, till varandra, till barn och barnbarn, sade Sanne.

I Kulturiet var det metalkväll. Tvivel arrangerade spelningen och när SLA talade med John Praesto i bandet under eftermiddagen berättade han att de var oerhört laddade och att de gladdes åt att så många sagt att de skulle komma.

Över hundra personer kom. Seedna från Lidköping, var först ut med sin blackmetal. Därefter gick Falkhan från Göteborg som spelar folkmetal på scenen innan det var dags för Tvivel att avsluta. Tvivel har influenser från finsk symfonisk metal och svensk 90-talsmetal.