17 mar 2015 15:55

17 mar 2015 15:55

Välskriven deckare

DECKARE

Grottmannen
Jørn Lier Horst
Lind & co

Grottmannen är den andra av Jørn Lier Horsts böcker om polisen William Wisting som har översatts till svenska. Hoppas på de sju föregående också annars är det bara att börja plugga norska.

Grottmannen är, förutom en välskriven historia, även kritik mot samhället där många upplever stor ensamhet, och berättelsen tar sin början då en granne till William hittas i sin tv-fåtölj. Död sedan fyra månader. Ytterligare en man hittas död och fingeravtryck leder polisen raka vägen till FBI och en amerikansk seriemördare.

Den andra huvudpersonen är Williams dotter Line som är kriminalreporter, och, precis som i den föregående boken, korsas vägarna för far och dotter i arbetet. Grottmannen är en riktig bladvändare och Lier Horst använder sin bakgrund som polis väl.

En deckare där läsaren faktiskt har en chans att lista ut vem mördaren är, får pluspoäng av mig.

Grottmannen är den andra av Jørn Lier Horsts böcker om polisen William Wisting som har översatts till svenska. Hoppas på de sju föregående också annars är det bara att börja plugga norska.

Grottmannen är, förutom en välskriven historia, även kritik mot samhället där många upplever stor ensamhet, och berättelsen tar sin början då en granne till William hittas i sin tv-fåtölj. Död sedan fyra månader. Ytterligare en man hittas död och fingeravtryck leder polisen raka vägen till FBI och en amerikansk seriemördare.

Den andra huvudpersonen är Williams dotter Line som är kriminalreporter, och, precis som i den föregående boken, korsas vägarna för far och dotter i arbetet. Grottmannen är en riktig bladvändare och Lier Horst använder sin bakgrund som polis väl.

En deckare där läsaren faktiskt har en chans att lista ut vem mördaren är, får pluspoäng av mig.

  • Anna Warner