18 mar 2015 06:00

18 mar 2015 06:00

Bjuder på skrattfest

HUMOR

Ärtor suger snaps
Stellan Löfving och David Stark
Känguru förlag

I sin enkelhet så det kan det vara hysteriskt roligt. Skyltar med särskrivningar och felstavningar som ger orden en ny innebörd. De finns runt omkring oss i vardagen och två personer som samlar på dessa skyltar, lappar, förpackningar med mera, är Stellan Löfving och David Stark. I mer än fem år har de jobbat med skyltat.se och olika facebooksidor, och Ärtor suger snaps är en uppföljare till succén Skum kanin med ananassmak.

Många av skyltarna som publiceras i den här boken är butiksskyltar med budskap såsom ”Minerad flintastek”, ”Gäddglass” eller ”Crostini med gravid lax”. Eller en finfin översättning: ”Smäll inte i dörren är ni snälla! (Don't smell the door).

Men här finns också utrymme för roliga skyltar som sätts upp för att vara just roliga.

I sin enkelhet så det kan det vara hysteriskt roligt. Skyltar med särskrivningar och felstavningar som ger orden en ny innebörd. De finns runt omkring oss i vardagen och två personer som samlar på dessa skyltar, lappar, förpackningar med mera, är Stellan Löfving och David Stark. I mer än fem år har de jobbat med skyltat.se och olika facebooksidor, och Ärtor suger snaps är en uppföljare till succén Skum kanin med ananassmak.

Många av skyltarna som publiceras i den här boken är butiksskyltar med budskap såsom ”Minerad flintastek”, ”Gäddglass” eller ”Crostini med gravid lax”. Eller en finfin översättning: ”Smäll inte i dörren är ni snälla! (Don't smell the door).

Men här finns också utrymme för roliga skyltar som sätts upp för att vara just roliga.

  • Anna Warner