27 mar 2015 09:52

27 mar 2015 09:53

Johanna och Jessica har en krogshow ihop

NÖJE: Spelar med Jessica Andersson i Trollhättan

Svenska hits. Så heter krogshowen där Johanna Beijbom från Skövde är med.

– Det är olika teman varje år. I år kör vi folkparkstema, berättar hon.

I somras spelade Johanna Beijbom och Jessica Andersson ihop på Allsång på krogen på Husaren i Skövde. Då fick Johanna frågan om vad hon gjorde till våren och på hösten blev hon, efter tips från Jessica, uppringd och tillfrågad om hon ville vara med i en krogshow i Trollhättan.

– Jag sa: Självklart, det är jag!

På den vägen är det och i fredags var det premiär för Svenska hits i Folkets hus.

– De har kört den här showen i flera år och har olika teman varje år. Det har varit after beach, filmtema. I år kör vi folkparkstema Svenska hits. Vi har tagit låtar som har spelats ute i folkparkerna och satt ihop en show. Vi har två komiker med också (Pär Nymark och Christian Dybeck). De är helt fantastiskt roliga och har sina karaktärer.

Johanna berättar om ett nummer som hon tycker är jätteroligt. Då spelar Pär och Christian två raggare och Jonas Torrestad är en snygg dansbandskille på väg ut på dans. Johanna och Jessica har peruker och kläder från 50-60-talet på sig.

– Vi spelar två tjejer som inte vet vilken sida vi ska välja, raggarsidan eller dansbandskillen. Folk skrattar så de viker sig när de ser det här numret. Så vi får även köra lite spex.

Musikmässigt blir det allt från schlager till 50-60-talsmusik och Johanna kör en Veronica Maggio-låt.

– Det är en salig blandning. Går du dit finns det något du gillar, jag lovar dig.

Om man får biljett, det verkar vara väldigt stor åtgång.

– Ja, jag blev så chockad för jag har inte varit med i den här showen förut. Jag frågade för ett tag sedan: Om man vill köpa biljett? Ja, det är slut. Jaha, men hur gör vi nu då. Jag har ju jättemånga som vill gå. Men det fanns lite utspridda biljetter och så finns det barbiljetter, det är ju matbiljetterna som tar slut.

Totalt är det tolv föreställningar, varav två extrainsatta. Medverkar gör, förutom de som nämnts i texten, Good news & blåssektionen.

– De har spelat ihop i så många år och så kommer jag in ny. Men jag har verkligen tagits emot med öppna armar. Det är så jäkla kul och bra. Det är ett sådant himla härligt gäng.

Du kanske kommer tillbaka nästa år?

– Ja, det hoppas jag, säger Johanna med ett mycket glatt skratt.

I somras spelade Johanna Beijbom och Jessica Andersson ihop på Allsång på krogen på Husaren i Skövde. Då fick Johanna frågan om vad hon gjorde till våren och på hösten blev hon, efter tips från Jessica, uppringd och tillfrågad om hon ville vara med i en krogshow i Trollhättan.

– Jag sa: Självklart, det är jag!

På den vägen är det och i fredags var det premiär för Svenska hits i Folkets hus.

– De har kört den här showen i flera år och har olika teman varje år. Det har varit after beach, filmtema. I år kör vi folkparkstema Svenska hits. Vi har tagit låtar som har spelats ute i folkparkerna och satt ihop en show. Vi har två komiker med också (Pär Nymark och Christian Dybeck). De är helt fantastiskt roliga och har sina karaktärer.

Johanna berättar om ett nummer som hon tycker är jätteroligt. Då spelar Pär och Christian två raggare och Jonas Torrestad är en snygg dansbandskille på väg ut på dans. Johanna och Jessica har peruker och kläder från 50-60-talet på sig.

– Vi spelar två tjejer som inte vet vilken sida vi ska välja, raggarsidan eller dansbandskillen. Folk skrattar så de viker sig när de ser det här numret. Så vi får även köra lite spex.

Musikmässigt blir det allt från schlager till 50-60-talsmusik och Johanna kör en Veronica Maggio-låt.

– Det är en salig blandning. Går du dit finns det något du gillar, jag lovar dig.

Om man får biljett, det verkar vara väldigt stor åtgång.

– Ja, jag blev så chockad för jag har inte varit med i den här showen förut. Jag frågade för ett tag sedan: Om man vill köpa biljett? Ja, det är slut. Jaha, men hur gör vi nu då. Jag har ju jättemånga som vill gå. Men det fanns lite utspridda biljetter och så finns det barbiljetter, det är ju matbiljetterna som tar slut.

Totalt är det tolv föreställningar, varav två extrainsatta. Medverkar gör, förutom de som nämnts i texten, Good news & blåssektionen.

– De har spelat ihop i så många år och så kommer jag in ny. Men jag har verkligen tagits emot med öppna armar. Det är så jäkla kul och bra. Det är ett sådant himla härligt gäng.

Du kanske kommer tillbaka nästa år?

– Ja, det hoppas jag, säger Johanna med ett mycket glatt skratt.