28 mar 2015 12:00

28 mar 2015 12:01

En fängslande skildring

SLA:s reporter Linus Hellman recenserar en dokumentär om Ukraina. Och han gillar det han läser.

Ukraina – Gränslandet<br></br>Anna-Lena Laurén och Peter Lodenius<br></br>Atlantis

 

I november 2013 inleddes de stora protesterna i Ukraina på självständighetstorget Majdan i Kiev. Demonstranter tog avstånd mot den sittande presidenten Viktor Janukovytj som till slut avsattes efter stor blodspillan. Sedan invaderade och ockuperade Ryssland Krimhalvön och andra delar av östra Ukraina. Det har nu gått över ett år sedan allt tog sin början och Ukraina har ännu inte kontroll över hela sitt territorium och Krim förblir annekterat. Utrikeskorrespondenten Anna-Lena Laurén ger en detaljerad och fängslande skildring av det dramatiska skeendet. Hon speglar händelseförloppet och visar på komplexiteten i konflikten. Sedan ger Peter Lodenius en bra historisk och politisk bakgrund till det som utspelar sig. Det är en bok som berör och ukrainarnas öde angår oss alla.

Ukraina – Gränslandet<br></br>Anna-Lena Laurén och Peter Lodenius<br></br>Atlantis

 

I november 2013 inleddes de stora protesterna i Ukraina på självständighetstorget Majdan i Kiev. Demonstranter tog avstånd mot den sittande presidenten Viktor Janukovytj som till slut avsattes efter stor blodspillan. Sedan invaderade och ockuperade Ryssland Krimhalvön och andra delar av östra Ukraina. Det har nu gått över ett år sedan allt tog sin början och Ukraina har ännu inte kontroll över hela sitt territorium och Krim förblir annekterat. Utrikeskorrespondenten Anna-Lena Laurén ger en detaljerad och fängslande skildring av det dramatiska skeendet. Hon speglar händelseförloppet och visar på komplexiteten i konflikten. Sedan ger Peter Lodenius en bra historisk och politisk bakgrund till det som utspelar sig. Det är en bok som berör och ukrainarnas öde angår oss alla.