31 mar 2015 15:45

31 mar 2015 15:45

Patrik klar för final i Bästa bonden

När det gäller som mest lyckas Patrik Gunnarsson prestera. Nu är han klar för final i TV4:s Bästa bonden.
– Då blir man bara ännu mer taggad att vinna, säger Lerdalabonden inför avslutningen på måndag.

I programmet inför semifinalen vann Patrik den första tävlingen och blev direkt klar för semifinal. I måndags var det samma visa. I trädfällningstävlingen landade hans träd närmast måltavlan och redan i inledningen av programmet blev han klar för final.

– Jag hade lite flyt och hade nog inte räknat med att det skulle gå så bra, säger Patrik till SLA efter att finalplatsen bärgats.

– Både de sista programmen har jag haft gött flyt och vunnit direkt så jag kunde glida med lite. Men samtidigt var det lite tråkigt att inte få tävla mer...

Hur var känslan när du blev klar för finalen?

– Man kände verkligen att man var ett steg närmare slutet. Har man kommit till final är man riktigt nöjd oavsett hur det väl går där. Men samtidigt blir man också ännu mer sugen på att vinna alltihop när det är så nära, säger han med ett skratt.

”Smyger med”

I finalen ställs han nu mot Svante Gustavsson och Kristian Gustafsson.

– De är svåra motståndare båda två, det är de tre bästa som är kvar så det är klart det blir tufft. Svante har visat att han kan mycket när det väl gäller. Christian är lurig och gillar att måla upp sig lite som favorit till skillnad mot mig. Jag smyger mest med i kulisserna innan för att sedan prestera, haha.

I finalen blir det bland annat grönsaksquiz, traktorrally och gristävling. Då avgörs vem som är den bästa bonden och får ta med en kvarts miljon hem till gården.

I programmet inför semifinalen vann Patrik den första tävlingen och blev direkt klar för semifinal. I måndags var det samma visa. I trädfällningstävlingen landade hans träd närmast måltavlan och redan i inledningen av programmet blev han klar för final.

– Jag hade lite flyt och hade nog inte räknat med att det skulle gå så bra, säger Patrik till SLA efter att finalplatsen bärgats.

– Både de sista programmen har jag haft gött flyt och vunnit direkt så jag kunde glida med lite. Men samtidigt var det lite tråkigt att inte få tävla mer...

Hur var känslan när du blev klar för finalen?

– Man kände verkligen att man var ett steg närmare slutet. Har man kommit till final är man riktigt nöjd oavsett hur det väl går där. Men samtidigt blir man också ännu mer sugen på att vinna alltihop när det är så nära, säger han med ett skratt.

”Smyger med”

I finalen ställs han nu mot Svante Gustavsson och Kristian Gustafsson.

– De är svåra motståndare båda två, det är de tre bästa som är kvar så det är klart det blir tufft. Svante har visat att han kan mycket när det väl gäller. Christian är lurig och gillar att måla upp sig lite som favorit till skillnad mot mig. Jag smyger mest med i kulisserna innan för att sedan prestera, haha.

I finalen blir det bland annat grönsaksquiz, traktorrally och gristävling. Då avgörs vem som är den bästa bonden och får ta med en kvarts miljon hem till gården.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.