15 apr 2015 07:00

15 apr 2015 07:00

Guidebok till hela landet

GUIDNING

Underbara Sverige

Guide för utflykter året runt

Norstedts

I Underbara Sverige blir många av landets fina besöksmål lättöverskådliga, både i text och bild, och på kartor. Västergötland delar kapitel med Bohuslän och Dalsland, och totalt 30 sevärdheter finns med för området.

Alla kapitel inleds med en karta och sedan besöksmålen varav några beskrivs mer ingående. Därefter följer exempel på en vandringsled, en cykelled och en biltur. I norra Sverige saknas dock cykelturerna.

I Skaraborg lyfts bland annat Forsviks bruk, Hjo, Tiveden och Läckö slott fram, och cykelleden består av Vallevägen. Med hjälp av symboler vid varje sevärdhet får man snabbt reda på om inträdet kostar pengar, om det finns restaurang eller matplats samt om det är barnvänligt. Eftersom boken omfattar hela landet så är den ganska stor och kan inte klassas som en fickguide.

I Underbara Sverige blir många av landets fina besöksmål lättöverskådliga, både i text och bild, och på kartor. Västergötland delar kapitel med Bohuslän och Dalsland, och totalt 30 sevärdheter finns med för området.

Alla kapitel inleds med en karta och sedan besöksmålen varav några beskrivs mer ingående. Därefter följer exempel på en vandringsled, en cykelled och en biltur. I norra Sverige saknas dock cykelturerna.

I Skaraborg lyfts bland annat Forsviks bruk, Hjo, Tiveden och Läckö slott fram, och cykelleden består av Vallevägen. Med hjälp av symboler vid varje sevärdhet får man snabbt reda på om inträdet kostar pengar, om det finns restaurang eller matplats samt om det är barnvänligt. Eftersom boken omfattar hela landet så är den ganska stor och kan inte klassas som en fickguide.