24 apr 2015 06:00

24 apr 2015 16:25

Snabb framgång för Nasco Brothers

Har du hört låten One of a kind med Nasco Brothers? Mycket troligt om du lyssnat på radio där den spelats flitigt sedan den släpptes förra veckan.

– Det har gått ofantligt fort, så det är väldigt coolt, säger bandets manager Eric Johansson från Skövde.

Killarna i Nasco Brothers är i studio 1 på Nordic Sound Lab i Skara tillsammans med sin manager Eric Johansson. Det är ett hus som andas musikhistoria och mixerbordet kommer från Metropolis studios i London. Mick Jagger, Elton John och andra storheter har hängt över det. Nasco Brothers siktar också på att komma långt med sin musik.

– Den ska vara internationellt gångbar, det har varit målet hela tiden, förklarar Eric Johansson som driver Revenue Music Group där bandet är signat.

Nytt band

Nasco Brothers är ett ganska nytt band, första mötet hölls i början av året, sedan dess har grabbarna jobbat stenhårt i det fördolda, för två veckor sedan gav de sig tillkänna på sociala medier och förra veckan släpptes debutlåten One of a kind. I dagsläget har över tusen personer tryckt på gillaknappen på Facebook.

– Vi har fått många kommentarer, positiva och väldigt kärleksfulla, berättar Marcus Håkansson i bandet.

Bandet må vara nytt, men killarna är inte några duvungar när det kommer till musik. Emil Johansson, Falköping, och Alex Kvarnestig, Varola, har spelat sedan de var små och lärde känna varandra på Music and production i Skara. Marcus Håkansson, bördig från Karlskrona men numera boende i Göteborg, har alltid vetat att han ville hålla på med musik och är självlärd.

– Jag började tycka om Elvis, det är lite han som präglat min sång.

Countryrock

Emil och Alex har en studio på Nordic Sound Lab. Eric producerade Marcus musik sedan tidigare.

– Så det var ganska naturligt att vi träffade på varandra och försökte göra något ihop, berättar Emil.

Upphovsmän till One of a kind är Eric Johansson, Johan Randén och Alexander Almqvist. Det är en låt i genren countryrock.

– Country har alltid varit en grej för mig och Johan och så träffade vi Marcus och då gillade han country. Emil och Alex gillar också country, så det behövdes ingen övertalningsprocess, konstaterar Eric.

Samma dag som låten släpptes hamnade den på radions D-lista.

– Det har gått ofantligt fort, så det är väldigt coolt. Sia och Hozier finns med där, två världsakter ihop med Nasco Brothers som var veckans adderingar på P4, säger Eric med ett mycket stort glatt skratt och tillägger att det är väldigt stort för den genren.

På frammarsch

Countryrock beskriver Eric som en genre på stark frammarsch i Sverige och Skandinavien.

– Den är stor i de flesta delar av västvärlden, väldigt stor i USA och Kanada.

Nasco Brothers siktar på att etablera sig på den svenska marknaden först.

– Vi har extremt höga mål, men allt måste vara realistiskt och grundat i delmål. Nu har det gått fruktansvärt snabbt och bra hemmavid. Nästa vecka kör vi radioplugg i USA, vi är ett år före i planeringen.

Radiopluggen innebär att ett presskit, som innehåller låten och information, skickas till ungefär 200 radiostationer som spelar rätt typ av musik för att Nasco Brothers ska platsa.

En världsrelease

– Det är en världsrelease vi jobbat med, Låten finns tillgänglig i hela världen, säger Eric och berättar att den till exempel finns på Afrikas motsvarighet till Spotify.

Fler låtar och spelningar är på gång.

– Vi har fått ganska många gigförfrågningar. Jättekul, det är en bekräftelse på att vi gör något som folk uppskattar och det får man vara väldigt ödmjuk inför, konstaterar Eric och nämner Pridefestivalen i Skövde som ett exempel.

Namnet Nasco då?

– Falköping, Falbygden och att det lät fräckt. Vi är inte bröder på riktigt, säger Emil.

– Men musikaliska bröder, inflikar Marcus.

– Det är charmigt i den här genren att ha ett namn som är geografiskt anknutet till hela projektet, säger Eric.

Det är ju country och de är ute på bygden.

Killarna i Nasco Brothers är i studio 1 på Nordic Sound Lab i Skara tillsammans med sin manager Eric Johansson. Det är ett hus som andas musikhistoria och mixerbordet kommer från Metropolis studios i London. Mick Jagger, Elton John och andra storheter har hängt över det. Nasco Brothers siktar också på att komma långt med sin musik.

– Den ska vara internationellt gångbar, det har varit målet hela tiden, förklarar Eric Johansson som driver Revenue Music Group där bandet är signat.

Nytt band

Nasco Brothers är ett ganska nytt band, första mötet hölls i början av året, sedan dess har grabbarna jobbat stenhårt i det fördolda, för två veckor sedan gav de sig tillkänna på sociala medier och förra veckan släpptes debutlåten One of a kind. I dagsläget har över tusen personer tryckt på gillaknappen på Facebook.

– Vi har fått många kommentarer, positiva och väldigt kärleksfulla, berättar Marcus Håkansson i bandet.

Bandet må vara nytt, men killarna är inte några duvungar när det kommer till musik. Emil Johansson, Falköping, och Alex Kvarnestig, Varola, har spelat sedan de var små och lärde känna varandra på Music and production i Skara. Marcus Håkansson, bördig från Karlskrona men numera boende i Göteborg, har alltid vetat att han ville hålla på med musik och är självlärd.

– Jag började tycka om Elvis, det är lite han som präglat min sång.

Countryrock

Emil och Alex har en studio på Nordic Sound Lab. Eric producerade Marcus musik sedan tidigare.

– Så det var ganska naturligt att vi träffade på varandra och försökte göra något ihop, berättar Emil.

Upphovsmän till One of a kind är Eric Johansson, Johan Randén och Alexander Almqvist. Det är en låt i genren countryrock.

– Country har alltid varit en grej för mig och Johan och så träffade vi Marcus och då gillade han country. Emil och Alex gillar också country, så det behövdes ingen övertalningsprocess, konstaterar Eric.

Samma dag som låten släpptes hamnade den på radions D-lista.

– Det har gått ofantligt fort, så det är väldigt coolt. Sia och Hozier finns med där, två världsakter ihop med Nasco Brothers som var veckans adderingar på P4, säger Eric med ett mycket stort glatt skratt och tillägger att det är väldigt stort för den genren.

På frammarsch

Countryrock beskriver Eric som en genre på stark frammarsch i Sverige och Skandinavien.

– Den är stor i de flesta delar av västvärlden, väldigt stor i USA och Kanada.

Nasco Brothers siktar på att etablera sig på den svenska marknaden först.

– Vi har extremt höga mål, men allt måste vara realistiskt och grundat i delmål. Nu har det gått fruktansvärt snabbt och bra hemmavid. Nästa vecka kör vi radioplugg i USA, vi är ett år före i planeringen.

Radiopluggen innebär att ett presskit, som innehåller låten och information, skickas till ungefär 200 radiostationer som spelar rätt typ av musik för att Nasco Brothers ska platsa.

En världsrelease

– Det är en världsrelease vi jobbat med, Låten finns tillgänglig i hela världen, säger Eric och berättar att den till exempel finns på Afrikas motsvarighet till Spotify.

Fler låtar och spelningar är på gång.

– Vi har fått ganska många gigförfrågningar. Jättekul, det är en bekräftelse på att vi gör något som folk uppskattar och det får man vara väldigt ödmjuk inför, konstaterar Eric och nämner Pridefestivalen i Skövde som ett exempel.

Namnet Nasco då?

– Falköping, Falbygden och att det lät fräckt. Vi är inte bröder på riktigt, säger Emil.

– Men musikaliska bröder, inflikar Marcus.

– Det är charmigt i den här genren att ha ett namn som är geografiskt anknutet till hela projektet, säger Eric.

Det är ju country och de är ute på bygden.