30 apr 2015 16:44

30 apr 2015 16:44

Bosch löser ett iskallt fall

RECENSION

Det brinnande rummet

Michael Connelly

Norstedts

Harry Bosch och hans nya kollega Lucia ”Lucky” Soto utreder ett tio år gammalt fall, då en musiker blev skjuten. När musikern dött obduceras han och kulan blir en ledtråd som gör att de båda utredarna kan ta reda på vad som låg bakom.

Var det rätt person som sköts och vem stod bakom?

Svaren på gåtorna ligger högt upp i samhällsskikten och sanningen får stora konsekvenser för många.

Parallellt utreds ett annat ”cold case” där flera barn brändes inne efter ett attentat. Genom systematiskt utredningsarbete läggs även det pusslet bit för bit.

Boken är Connellys 19:e om Bosch, som närmar sig pensionen. Minst en till lär det bli. Avslutningen, där ett inbrott av Bosch på en kommissaries kontor får direkta konsekvenser, är en lockande ”cliff hanger” till bok nummer 20. Jag längtar redan.

Harry Bosch och hans nya kollega Lucia ”Lucky” Soto utreder ett tio år gammalt fall, då en musiker blev skjuten. När musikern dött obduceras han och kulan blir en ledtråd som gör att de båda utredarna kan ta reda på vad som låg bakom.

Var det rätt person som sköts och vem stod bakom?

Svaren på gåtorna ligger högt upp i samhällsskikten och sanningen får stora konsekvenser för många.

Parallellt utreds ett annat ”cold case” där flera barn brändes inne efter ett attentat. Genom systematiskt utredningsarbete läggs även det pusslet bit för bit.

Boken är Connellys 19:e om Bosch, som närmar sig pensionen. Minst en till lär det bli. Avslutningen, där ett inbrott av Bosch på en kommissaries kontor får direkta konsekvenser, är en lockande ”cliff hanger” till bok nummer 20. Jag längtar redan.

  • Alf Ehn

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.