08 maj 2015 08:14

08 maj 2015 08:14

Doug Seegers till Skövde

KONSERT: Från hemlös till superstjärna

Den förre hemlöse singer-songwritern Doug Seeger återvänder till Skövde för en konsert i augusti.

En hemlös 62-åring blir upptäckt vid ett härbärge i Nashville av den svenska countrystjärnan Jill Johnsson som hjälper honom från gatorna till att bli superstjärna i ett land musikaliskt mest känt för Abba:s framsångssaga.

Historien om Doug Seegers är en askungesaga. Mannen som genom SVT-programmet Jills Veranda letat sig in i många svenska hjärtan och som med sin själfulla musik tagit publiken med på en resa genom en hemlös mans liv. I höst återvänder han till Sverige. Den 6 augusti framträder han på Karlsholme i Mariestad, den 7 augusti i Borås och den 8 augusti på Valhall i Skövde.

En hemlös 62-åring blir upptäckt vid ett härbärge i Nashville av den svenska countrystjärnan Jill Johnsson som hjälper honom från gatorna till att bli superstjärna i ett land musikaliskt mest känt för Abba:s framsångssaga.

Historien om Doug Seegers är en askungesaga. Mannen som genom SVT-programmet Jills Veranda letat sig in i många svenska hjärtan och som med sin själfulla musik tagit publiken med på en resa genom en hemlös mans liv. I höst återvänder han till Sverige. Den 6 augusti framträder han på Karlsholme i Mariestad, den 7 augusti i Borås och den 8 augusti på Valhall i Skövde.