Annorlunda samarbete

SKÖVDE: Sommarkurs blir till konstutställning

Konststudenter och dataspelsutvecklare skapar en utställning tillsammans. I sommar visas Art and Game Obstruction i Skövdes konsthall, Kulturhuset.

– Det kan verkligen bli helt och hållet vad de gör det till, säger konstintendent Tomas Asplund Gustafsson.

De som arbetar på Skövde Konstmuseum har länge haft en önskan om att samarbeta mer med dataspelsutbildningen på orten. De ser att tekniken tar allt mer plats och vill därför få in den i konstnärliga sammanhang. De vill ta reda på vad som händer när spel och konst blandas.

– Det är två kreativa världar som sällan möts, säger Tomas Asplund Gustafsson.

Nya kontakter

De tog kontakt med Akademi Valand i Göteborg och Högskolan i Skövde för att få tag i konstnärer och dataspelsutvecklare som var intresserade av att samarbeta. Det hela resulterade i en 15 poängs kurs för 14 deltagare.

Konstnären Olle Essvik har gjort de första installationerna i konsthallen och nu har studenterna fått fria händer att fortsätta arbeta på utställningen som ska vara klar den 19 augusti. Det kreativa arbetet varvas med workshops som Julian Oliver, Brody Condon och Tracy Fullerton håller i, alla tre är konstnärer med en stark koppling till databranschen.

– Jag har lärt mig mer här än vad jag har gjort på hela utbildningen, säger Jennie Sörensen som har studerat tre år på dataspelsutbildningen i Skövde.

Andra veckan

Kursen startade för en och en halv vecka sedan och hon är redan nöjd med samarbetet.

– Varför har vi inte gjort det här tidigare, säger Jennie Sörensen.

Tomas Asplund Gustavsson och Olle Essvik tror att studenterna kommer ha stor nytta av det de lär sig. De tror att det kommer leda till ökad kreativitet och nya sätt att arbeta.

25 jun 2015 06:00

25 jun 2015 06:00