24 aug 2015 19:00

24 aug 2015 21:23

En blandad teatermix väntar under hösten

Skövde teaterförenings program för hösten är klart och som vanligt är det blandat för att passa många.
– Vi har hittat en bra mix av gammalt och nytt, dramatik och fars, konstaterar kultursekreteraren Anders Ericsson.

Tretton teaterföreställningar och tio visningar i Digitala studion. Så ser teaterhösten ut i Skövde teaterförenings program.

– Som arrangör är man hänvisad till det som erbjuds, vad som kan turnera i Sverige. Vi har hittat en bra mix av gammalt och nytt, dramatik och fars, säger kultursekreteraren Anders Ericsson.

Under hösten görs en satsning för att nå teaterpubliken även utanför Skövde och det med Alla heter Allan.

– Den ges i två bygdegårdar, Borgunda och Ljungstorp. Det är ett samarbete med bygdegårdsföreningarna och i Ljungstorp är det även ett samarbete med Skara teaterförening, berättar Pelle Granbom, ordförande i Skövde teaterförening.

Enligt Anders Ericsson har de digitala visningarna blivit en succé, såväl i Skövde som i världen.

– Vi har hittat en ny publik, det är jätteroligt. Många föreställningar är helt slutsålda.

Så här ser programmet ut för Skövde stadsteater: 6 oktober Brel möter Piaf - Rebellen och sparven. 20 oktober Effekten. 23 oktober Al Pitcher. 30 oktober Skuggland. 11 november 1984. 17 november Carl-Einar Häckner. 22 november Slå pattarna i taket. 4 december Ted Gärdestad - en berättelse om sångerna och livet. 9 december A simple space. 11 december Rid i natt med 123 Schtunk. I Digitala studion visas: 3 oktober Trubaduren. 15 oktober Hamlet. 22 oktober Dödsdansen. 31 oktober Tannhäuser. 6 november Galenskaparna - Alla ska bada. 21 november Lulu. 28 november La Bohème. 19 december Nötknäpparen. 31 december Nyårskonsert från Berlin. 16 januari Pärlfiskarna.

Alla heter Allan ges i Ljungstorps bygdegård den 4 november och den 5 november i Borgunda bygdegård. Finskt gästspel blir det i Valhall den 13 oktober med En kväll med Emmi. Föreställningen textas på svenska.

Tretton teaterföreställningar och tio visningar i Digitala studion. Så ser teaterhösten ut i Skövde teaterförenings program.

– Som arrangör är man hänvisad till det som erbjuds, vad som kan turnera i Sverige. Vi har hittat en bra mix av gammalt och nytt, dramatik och fars, säger kultursekreteraren Anders Ericsson.

Under hösten görs en satsning för att nå teaterpubliken även utanför Skövde och det med Alla heter Allan.

– Den ges i två bygdegårdar, Borgunda och Ljungstorp. Det är ett samarbete med bygdegårdsföreningarna och i Ljungstorp är det även ett samarbete med Skara teaterförening, berättar Pelle Granbom, ordförande i Skövde teaterförening.

Enligt Anders Ericsson har de digitala visningarna blivit en succé, såväl i Skövde som i världen.

– Vi har hittat en ny publik, det är jätteroligt. Många föreställningar är helt slutsålda.

Så här ser programmet ut för Skövde stadsteater: 6 oktober Brel möter Piaf - Rebellen och sparven. 20 oktober Effekten. 23 oktober Al Pitcher. 30 oktober Skuggland. 11 november 1984. 17 november Carl-Einar Häckner. 22 november Slå pattarna i taket. 4 december Ted Gärdestad - en berättelse om sångerna och livet. 9 december A simple space. 11 december Rid i natt med 123 Schtunk. I Digitala studion visas: 3 oktober Trubaduren. 15 oktober Hamlet. 22 oktober Dödsdansen. 31 oktober Tannhäuser. 6 november Galenskaparna - Alla ska bada. 21 november Lulu. 28 november La Bohème. 19 december Nötknäpparen. 31 december Nyårskonsert från Berlin. 16 januari Pärlfiskarna.

Alla heter Allan ges i Ljungstorps bygdegård den 4 november och den 5 november i Borgunda bygdegård. Finskt gästspel blir det i Valhall den 13 oktober med En kväll med Emmi. Föreställningen textas på svenska.