12 sep 2015 10:00

12 sep 2015 10:10

Vill gå långt inom film

Moldy Masks brinner för film. Nu jobbar Skövdekillarna med en ny långfilm: Disclosed Silence.

– Vi strävar efter att få en film som ser så professionell ut som möjligt, säger Filip Bergkvist.

Moldy Masks har funnits drygt två år och består av Filip Bergkvist, Felix Lundh, Christoffer Lindén och Daniel Björk. De går på Västerhöjd i Skövde och fritiden består till stor del av film. Första filmen var en skräckfilm som killarna la upp på sin Youtube-kanal och den tycker de inte är så bra i dag. Men den ligger kvar för att tittarna ska kunna se utvecklingen.

Sedan ett år tillbaka samarbetar Moldy Masks med Studiefrämjandet Film och Nyeport. Det har gett dem större möjligheter och lyft deras filmande till en högre nivå. De gör inte bara skräck utan film i många olika genrer. Åtta filmer har det blivit hittills. Nu jobbar Moldy Masks med långfilmen Disclosed Silence som är en actionfilm.

– Vi vill nå så långt som möjligt med det här, utvecklas och få nya kontakter, säger Daniel.

– Vi strävar efter att få en film som ser så professionell ut som möjligt. Vi har inte bästa utrustningen, inte största budgeten, det är kul att försöka nå dit ändå genom att lägga tid på det, säger Filip.

Alla har sin roll i filmandet, men kort sagt har Filip och Daniel hand om effekterna och Christoffer och Felix tar klippning, musik och ljud.

– De två bitarna tar så himla mycket tid så det är ganska effektivt att dela upp det, säger Filip.

För det mesta är filmerna på engelska för att nå en så bred publik som möjligt.

– Det blir en annan filmkänsla när det är på engelska. En agentfilm på svenska, det känns konstigt, säger Filip och smakar på hur ”Spring efter dem!” ligger i munnen.

Moldy Masks har funnits drygt två år och består av Filip Bergkvist, Felix Lundh, Christoffer Lindén och Daniel Björk. De går på Västerhöjd i Skövde och fritiden består till stor del av film. Första filmen var en skräckfilm som killarna la upp på sin Youtube-kanal och den tycker de inte är så bra i dag. Men den ligger kvar för att tittarna ska kunna se utvecklingen.

Sedan ett år tillbaka samarbetar Moldy Masks med Studiefrämjandet Film och Nyeport. Det har gett dem större möjligheter och lyft deras filmande till en högre nivå. De gör inte bara skräck utan film i många olika genrer. Åtta filmer har det blivit hittills. Nu jobbar Moldy Masks med långfilmen Disclosed Silence som är en actionfilm.

– Vi vill nå så långt som möjligt med det här, utvecklas och få nya kontakter, säger Daniel.

– Vi strävar efter att få en film som ser så professionell ut som möjligt. Vi har inte bästa utrustningen, inte största budgeten, det är kul att försöka nå dit ändå genom att lägga tid på det, säger Filip.

Alla har sin roll i filmandet, men kort sagt har Filip och Daniel hand om effekterna och Christoffer och Felix tar klippning, musik och ljud.

– De två bitarna tar så himla mycket tid så det är ganska effektivt att dela upp det, säger Filip.

För det mesta är filmerna på engelska för att nå en så bred publik som möjligt.

– Det blir en annan filmkänsla när det är på engelska. En agentfilm på svenska, det känns konstigt, säger Filip och smakar på hur ”Spring efter dem!” ligger i munnen.