07 okt 2015 09:00

07 okt 2015 09:00

Helkväll med musik och kultur i Skövde kulturhus

Världens största musikfestival

En helkväll med musik och kultur blir det i Skövde kulturhus på torsdag. Satsningen är Studiefrämjandets bidrag till Världens största musikfestival.

Den här veckan pågår den nationella satsningen Världens största musikfestival. Syftet är att uppmärksamma studieförbundens insatser för musik och lärande, men också folkbildningens betydelse för ett lokalt kulturliv för alla. Tio studieförbund är med i Sverige och de gör arrangemang i alla genrer och för alla åldrar.

Jämställd musikscen

Torsdagen den åttonde oktober arrangeras en helkväll med musik och kultur i Skövde kulturhus. Bakom står Studiefrämjandet och syftet med kvällen är att ge unga musiker en chans och bidra till en mer jämställd musikscen. Spelar gör By the way, Nimmt Zwei, Sanna Wermelin, Julia Esseen med band, Louise Ohlsklint, Maisan Gustafsson samt Alisia och Seria Edvinsson.

Den här veckan pågår den nationella satsningen Världens största musikfestival. Syftet är att uppmärksamma studieförbundens insatser för musik och lärande, men också folkbildningens betydelse för ett lokalt kulturliv för alla. Tio studieförbund är med i Sverige och de gör arrangemang i alla genrer och för alla åldrar.

Jämställd musikscen

Torsdagen den åttonde oktober arrangeras en helkväll med musik och kultur i Skövde kulturhus. Bakom står Studiefrämjandet och syftet med kvällen är att ge unga musiker en chans och bidra till en mer jämställd musikscen. Spelar gör By the way, Nimmt Zwei, Sanna Wermelin, Julia Esseen med band, Louise Ohlsklint, Maisan Gustafsson samt Alisia och Seria Edvinsson.