09 okt 2015 08:09

09 okt 2015 17:36

Projektor kraschade – visningar ställs in

Tekniska problem på Biograf Odeon

Tekniska problem på Biograf Odeon har stoppat alla filmvisningar i veckan.

Ingen reparatör har funnits tillgänglig och helgens planerade visningar har ställts in.

Problemen började redan i söndags i samband med Skövde Filmfestivalförenings ordinarie söndagsvisning. Färgen försvann från duken och föreställningen avbröts.

– Projektorn har kraschat. Vi har haft kontakt med leverantören som installerade den, men de har inte haft någon tekniker tillgänglig, säger Rickard Andersson, evenemangsansvarig vid Kulturhuset i Skövde.

Från 2012

Den nya digitala utrustningen installerades 2012 av företaget ”Tekniska lösningar”. Andersson uppger att man inte har något serviceavtal med leverantören, men att de har övervakat utrustningen på distans och det är dessa man vänder sig till i första hand vid service.

Under veckan har man letat tekniker från andra serviceföretag och under fredagseftermiddagen hade Andersson kontakt med ett norskt företag om deras möjlighet att skicka en reparatör.

– Vi finns standby hela helgen i fall de har möjlighet att komma. Vi vill lösa det så fort som möjligt. Det är tråkigt för oss och för filmföreningarna, men nu är läget så här och då får vi försöka lösa det, säger Andersson.

Ställer in

Filmstudion, filmfestivalföreningen och Skövde doc. hade planerade visningar i helgen, men de ställs nu in.

I nästa vecka är sex visningar i Odeon föreställningar planerade, bland annat en filmvisning i samband med Skövde business week. De kommer också att ställas in om de tekniska problemen inte går att lösa tills dess.

Problemen började redan i söndags i samband med Skövde Filmfestivalförenings ordinarie söndagsvisning. Färgen försvann från duken och föreställningen avbröts.

– Projektorn har kraschat. Vi har haft kontakt med leverantören som installerade den, men de har inte haft någon tekniker tillgänglig, säger Rickard Andersson, evenemangsansvarig vid Kulturhuset i Skövde.

Från 2012

Den nya digitala utrustningen installerades 2012 av företaget ”Tekniska lösningar”. Andersson uppger att man inte har något serviceavtal med leverantören, men att de har övervakat utrustningen på distans och det är dessa man vänder sig till i första hand vid service.

Under veckan har man letat tekniker från andra serviceföretag och under fredagseftermiddagen hade Andersson kontakt med ett norskt företag om deras möjlighet att skicka en reparatör.

– Vi finns standby hela helgen i fall de har möjlighet att komma. Vi vill lösa det så fort som möjligt. Det är tråkigt för oss och för filmföreningarna, men nu är läget så här och då får vi försöka lösa det, säger Andersson.

Ställer in

Filmstudion, filmfestivalföreningen och Skövde doc. hade planerade visningar i helgen, men de ställs nu in.

I nästa vecka är sex visningar i Odeon föreställningar planerade, bland annat en filmvisning i samband med Skövde business week. De kommer också att ställas in om de tekniska problemen inte går att lösa tills dess.