16 okt 2015 18:42

16 okt 2015 18:42

Från scenen till tumören

MEMOARER

Kärleken

till livet

Marie

Fredriksson

Helena von Zweigbergk

Jag såg Roxettes comebackturné i Slottsskogen i Göteborg 2011. Minns att jag kände samma sak inför Marie Fredriksson som när jag såg The Pogues med den söndersupne Shane McGowan på sång i samma park några år tidigare.

Varför släpar de runt på den här människospillran?

Marie var stel som en telefonstolpe och sången var klen. Det var ju ett under att hon ens vad vid liv. I samband med hjärntumören 2002 fick hon också en dödsdom. Hennes memoarer kretsar inte helt oväntat kring denna händelse.

Hon berättar naket och känslofyllt. Boken är också berättelsen om en enastående klassresa, från uppväxten i dragiga hus i det skånska inlandet till lyxvillan i Djursholm.

Boken är relativt kort, drygt 200 sidor, och snabbläst.

Jag såg Roxettes comebackturné i Slottsskogen i Göteborg 2011. Minns att jag kände samma sak inför Marie Fredriksson som när jag såg The Pogues med den söndersupne Shane McGowan på sång i samma park några år tidigare.

Varför släpar de runt på den här människospillran?

Marie var stel som en telefonstolpe och sången var klen. Det var ju ett under att hon ens vad vid liv. I samband med hjärntumören 2002 fick hon också en dödsdom. Hennes memoarer kretsar inte helt oväntat kring denna händelse.

Hon berättar naket och känslofyllt. Boken är också berättelsen om en enastående klassresa, från uppväxten i dragiga hus i det skånska inlandet till lyxvillan i Djursholm.

Boken är relativt kort, drygt 200 sidor, och snabbläst.

  • Linus Wennblom