19 okt 2015 19:54

19 okt 2015 19:54

Surrealistisk comeback

SLA HAR LÄST

När Felix blev stor

Jan Lööf

Bonnier Carlsén

Mannen bakom bland annat Skrot-Nisse fyllde 75 år i våras. Det firade han med att spela saxofon med Håkan Hellström på Bokmässan. De rev av både ”Valborg” och ”Det kommer aldrig va över för mig” för en lycklig publik. Dessutom jubilerar Lööf med att ge ut ge ut en ny bok om 70-talsklassikern Felix.

En special.

Felix får av sin författare komma ut ur de trånga serierutorna. Det blir en bilderbok i stället och Felix hamnar på någon slags surrealistisk odyssé - som varken jag eller min dotter begriper någonting av.

Han leds bland annat in på ett uppslag där han stöter på Fantomen och någon som är misstänkt lik Josef Stalin (!).

Det känns som att Jan Lööf hade betydligt roligare när han skrev boken än vad vi läsare har.

Mannen bakom bland annat Skrot-Nisse fyllde 75 år i våras. Det firade han med att spela saxofon med Håkan Hellström på Bokmässan. De rev av både ”Valborg” och ”Det kommer aldrig va över för mig” för en lycklig publik. Dessutom jubilerar Lööf med att ge ut ge ut en ny bok om 70-talsklassikern Felix.

En special.

Felix får av sin författare komma ut ur de trånga serierutorna. Det blir en bilderbok i stället och Felix hamnar på någon slags surrealistisk odyssé - som varken jag eller min dotter begriper någonting av.

Han leds bland annat in på ett uppslag där han stöter på Fantomen och någon som är misstänkt lik Josef Stalin (!).

Det känns som att Jan Lööf hade betydligt roligare när han skrev boken än vad vi läsare har.

  • Linus Wennblom