23 okt 2015 06:00

23 okt 2015 21:15

Alcazar till Skövde i vår

DISCO: På turné med rosad show

Efter framgångar med Disco Defenders i Stockholm och Göteborg åker Alcazar på turné. I vår kommer showen till Skövde.

– På med glitterstassen och ladda upp med skratt och bubbel, säger Lina Hedlund som tycker att folk behöver disko.

Sverigeturnén för Alcazars Disco Defenders startar den 29 januari och åtta platser besöks, däribland Arena Skövde den 4 mars.

– Åh, vad kul det ska bli. Vilket år det har varit och är. Vi har spelat 45 utsålda föreställningar i Göteborg och nu kommer vi köra närmare 60 i Stockholm. Det är helt fantastiskt, det är så roligt. Det ska bli så kul att åka ut till publiken och få fortsätta rulla det här diskotåget, säger Lina Hedlund som utgör gruppen tillsammans med Andreas Lundstedt och Tess Merkel.

Lina Hedlund beskriver showen som en timma och fyrtio minuters fest från början till slut.

– Vi har enormt roligt och vi är så glada över all publik som kommer, säger Lina Hedlund och beskriver en väldigt ålderblandad publik.

Vad tror du att det är som gjort showen så populär?

– Jag tror att folk på något sätt behöver diskofieras lite grand. Det är så mycket som skakar runt om i världen och man behöver bara få passa på att ta på sig det där glittriga och få släppa loss alla inre diskodivor och diskostjärnor.

På Alcazars diskotek är alla (med biljett) välkomna.

– Oavsett färg, ursprung, sexuell läggning. När diskon kom på 1970-talet till Studio 54, då var det den platsen folk gick till för att våga vara den de var och få lov att vara det. Man behöver inte, men vi tycker man kan passa på när man kommer och ser oss, att ta på sig boan, klackarna eller glittriga toppen. Det är fest, energi, glädje. Och vi vill sudda ut någon slags gräns mellan oss och publiken. Det ska vara som ett enda stort diskotek.

Publiken får höra diskoklassiker från 1970-talet och självklart Alcazars egna diskolåtar.

– Det är väldigt mycket Alcazar uppblandat med gamla godingar. Vi gör varsin diskofavorit också, jag, Tess och Andreas, vi dyker ner i varsitt diskominne kan man säga. Det är hundra procent disko!

Förutom Alcazar är ett åttamannaband och fyra dansare med på scenen. Det blir tio-elva klädbyten.

– Det är ett riktigt fyspass för oss på scenen. Vi är i vårt livs form både fysiskt och psykiskt. Vi tre går in på vårt nionde år som Alcazar, vi har jobbat stenhårt och jobbar hårdare än någonsin, vi har så enormt roligt och det är nu vi får skörda frukten av det vi har byggt upp. Att få göra vår egen show och bevisa att folk behöver disko.

Har ni större planer efter turnén?

– Dagligen får vi meddelanden på sociala medier från världens alla hörn. Vårt så kallade lyxproblem är att vi inte kan klona oss. Hade vi kunnat det hade vi varit utomlands väldigt mycket också. Men vi har otroligt mycket jobb i Sverige och ser utlandsspelningar som en bonus.

Så här ser turnéplanen ut: 29 januari Västerås, 5 februari Malmö, 12 februari Jönköping, 26 februari Uppsala, 4 mars Skövde, 5 mars Karlstad, 18 mars Sandviken, 23-25 mars Åre och 15 april Örebro.

Sverigeturnén för Alcazars Disco Defenders startar den 29 januari och åtta platser besöks, däribland Arena Skövde den 4 mars.

– Åh, vad kul det ska bli. Vilket år det har varit och är. Vi har spelat 45 utsålda föreställningar i Göteborg och nu kommer vi köra närmare 60 i Stockholm. Det är helt fantastiskt, det är så roligt. Det ska bli så kul att åka ut till publiken och få fortsätta rulla det här diskotåget, säger Lina Hedlund som utgör gruppen tillsammans med Andreas Lundstedt och Tess Merkel.

Lina Hedlund beskriver showen som en timma och fyrtio minuters fest från början till slut.

– Vi har enormt roligt och vi är så glada över all publik som kommer, säger Lina Hedlund och beskriver en väldigt ålderblandad publik.

Vad tror du att det är som gjort showen så populär?

– Jag tror att folk på något sätt behöver diskofieras lite grand. Det är så mycket som skakar runt om i världen och man behöver bara få passa på att ta på sig det där glittriga och få släppa loss alla inre diskodivor och diskostjärnor.

På Alcazars diskotek är alla (med biljett) välkomna.

– Oavsett färg, ursprung, sexuell läggning. När diskon kom på 1970-talet till Studio 54, då var det den platsen folk gick till för att våga vara den de var och få lov att vara det. Man behöver inte, men vi tycker man kan passa på när man kommer och ser oss, att ta på sig boan, klackarna eller glittriga toppen. Det är fest, energi, glädje. Och vi vill sudda ut någon slags gräns mellan oss och publiken. Det ska vara som ett enda stort diskotek.

Publiken får höra diskoklassiker från 1970-talet och självklart Alcazars egna diskolåtar.

– Det är väldigt mycket Alcazar uppblandat med gamla godingar. Vi gör varsin diskofavorit också, jag, Tess och Andreas, vi dyker ner i varsitt diskominne kan man säga. Det är hundra procent disko!

Förutom Alcazar är ett åttamannaband och fyra dansare med på scenen. Det blir tio-elva klädbyten.

– Det är ett riktigt fyspass för oss på scenen. Vi är i vårt livs form både fysiskt och psykiskt. Vi tre går in på vårt nionde år som Alcazar, vi har jobbat stenhårt och jobbar hårdare än någonsin, vi har så enormt roligt och det är nu vi får skörda frukten av det vi har byggt upp. Att få göra vår egen show och bevisa att folk behöver disko.

Har ni större planer efter turnén?

– Dagligen får vi meddelanden på sociala medier från världens alla hörn. Vårt så kallade lyxproblem är att vi inte kan klona oss. Hade vi kunnat det hade vi varit utomlands väldigt mycket också. Men vi har otroligt mycket jobb i Sverige och ser utlandsspelningar som en bonus.

Så här ser turnéplanen ut: 29 januari Västerås, 5 februari Malmö, 12 februari Jönköping, 26 februari Uppsala, 4 mars Skövde, 5 mars Karlstad, 18 mars Sandviken, 23-25 mars Åre och 15 april Örebro.