10 nov 2015 08:00

10 nov 2015 08:12

Operan skjuts upp

ROCKOPERA: "Tält skulle öppna för turnémöjligheter"

Efter många år av skrivande skulle världspremiären av Richard Rocks ha gått av stapeln i London för en månad sedan. Men efter komplikationer tvingades föreställningen att skjutas fram. Det nya datumet förväntas bli presenterat efter årsskiftet.

Peter Robsahm och Maria Robsahm är Hjoborna som ligger bakom rock'n'roll-projektet Richars Rocks, rockoperan som är skriven utifrån Shakespeares pjäs Richard III. Premiärdatumet var satt till den 3 oktober.

– Men under sommarperioden dök det upp problem. Vi fick nya tider och det krånglade med datum, säger Peter Robsahm om lokalen där föreställningen skulle ha tagit plats.

– Vi bestämde oss för att skjuta upp det då det kändes bättre att vi får det som vi vill ha det.

I stället kommer nu Richard Rocks att få ett nytt premiärdatum, men det blir först till våren.

– Vi letar lokaler i nuläget. Eventuellt kan det bli aktuellt med tält, så som grundidén var. Det skulle dessutom öppna för turnémöjligheter, säger Peter som talar om det senare alternativet som sin hjärtefråga.

Peter Robsahm och Maria Robsahm är Hjoborna som ligger bakom rock'n'roll-projektet Richars Rocks, rockoperan som är skriven utifrån Shakespeares pjäs Richard III. Premiärdatumet var satt till den 3 oktober.

– Men under sommarperioden dök det upp problem. Vi fick nya tider och det krånglade med datum, säger Peter Robsahm om lokalen där föreställningen skulle ha tagit plats.

– Vi bestämde oss för att skjuta upp det då det kändes bättre att vi får det som vi vill ha det.

I stället kommer nu Richard Rocks att få ett nytt premiärdatum, men det blir först till våren.

– Vi letar lokaler i nuläget. Eventuellt kan det bli aktuellt med tält, så som grundidén var. Det skulle dessutom öppna för turnémöjligheter, säger Peter som talar om det senare alternativet som sin hjärtefråga.