23 nov 2015 14:45

23 nov 2015 14:50

Mix av rock- och jullåtar

SKÖVDE: Be Bop A Luba Classic Christmas

Den är ett måste i en julshow när Peter Jezewski får bestämma. Den är så klart med i Be Bop A Luba Classic Christmas som kommer till Skövde.
– Det är inte bara jullåtar, men det är en väldigt bra mix, säger Jezewski om repertoaren.

Efter att ha varit med i en julshow två år i rad utan en enda jullåt bestämde sig Peter Jezewski för att värna det traditionella. Det resulterade i Be Bop A Luba Classic Christmas, en show som gavs åtta gånger förra året. I år blir det 14 föreställningar och en av dem på Skövde stadsteater den tredje december.

– Vissa låtar hänger med från Be Bop A Lubas vanliga repertoar, några rocklåtar vi spelar året runt och som man inte kommer undan. Så det är inte bara jullåtar, men det är en väldigt bra mix, säger Peter Jezewski.

Ett måste

Bland jullåtarna finns Merry Christmas Everyone och White Christmas.

– Några jullåtar är i 50-talstappning givetvis. Vi har en stillsam grej med en ung tjej som heter Michaela Loord. Hon får enorma applåder, hon sjunger Holy Night.

När Peter Jezewski får frågan om det är någon jullåt som måste vara med för att julshowen ska bli komplett nämner han White Christmas som The Boppers gjorde en inspelning av.

– Det skulle vara konstigt att inte köra den, den har hängt med i alla år. Det är den som är nummer ett, som måste vara med, en riktig klassiker. De flesta låtarna är klassiker, det är därför julshowen heter Classic Christmas. Men det finns udda låtar med också. Be Bop Santa Claus heter en låt som vi fiskade fram för två år sedan, jag hade inte hört den själv faktiskt.

På två orter, Stockholm och Uppsala, har julshowen gästartister. I Stockholm är det Chris Andrews som bland annat hade en stor hit med Pretty Belinda och i Uppsala gästar Svenne Hedlund från Hepstars.

– Jag värnar lite om artister som har bagage att komma med, de är erfarna och jätteduktiga.

Så långt musiken. Men Peter Jezewski berättar att de även satsat ganska mycket på inramningen av julshowen. Rekvisita, kläder, smink och frisyrer går i 50-60-talsanda.

– Det tar lång tid att bygga upp scenen. Den har vi också fått mycket beröm för.

Efter att ha varit med i en julshow två år i rad utan en enda jullåt bestämde sig Peter Jezewski för att värna det traditionella. Det resulterade i Be Bop A Luba Classic Christmas, en show som gavs åtta gånger förra året. I år blir det 14 föreställningar och en av dem på Skövde stadsteater den tredje december.

– Vissa låtar hänger med från Be Bop A Lubas vanliga repertoar, några rocklåtar vi spelar året runt och som man inte kommer undan. Så det är inte bara jullåtar, men det är en väldigt bra mix, säger Peter Jezewski.

Ett måste

Bland jullåtarna finns Merry Christmas Everyone och White Christmas.

– Några jullåtar är i 50-talstappning givetvis. Vi har en stillsam grej med en ung tjej som heter Michaela Loord. Hon får enorma applåder, hon sjunger Holy Night.

När Peter Jezewski får frågan om det är någon jullåt som måste vara med för att julshowen ska bli komplett nämner han White Christmas som The Boppers gjorde en inspelning av.

– Det skulle vara konstigt att inte köra den, den har hängt med i alla år. Det är den som är nummer ett, som måste vara med, en riktig klassiker. De flesta låtarna är klassiker, det är därför julshowen heter Classic Christmas. Men det finns udda låtar med också. Be Bop Santa Claus heter en låt som vi fiskade fram för två år sedan, jag hade inte hört den själv faktiskt.

På två orter, Stockholm och Uppsala, har julshowen gästartister. I Stockholm är det Chris Andrews som bland annat hade en stor hit med Pretty Belinda och i Uppsala gästar Svenne Hedlund från Hepstars.

– Jag värnar lite om artister som har bagage att komma med, de är erfarna och jätteduktiga.

Så långt musiken. Men Peter Jezewski berättar att de även satsat ganska mycket på inramningen av julshowen. Rekvisita, kläder, smink och frisyrer går i 50-60-talsanda.

– Det tar lång tid att bygga upp scenen. Den har vi också fått mycket beröm för.