03 dec 2015 22:12

03 dec 2015 22:20

Julstämning á la 50- och 60-talet

MUSIK: Rockig show på stadsteatern

Peter Jezewski besökte tillsammans med sitt 11-mannaband stadsteatern under torsdagskvällen med showen Be Bop A Luba Classic Christmas där rocksånger och jullåtar blandades hej vilt.

Sedan 2011 av har den tidigare sångaren i The Boppers turnerat runt med showen Be Bop A Luba i olika konserthus runt om i landet. Under torsdagskvällen besökte han Skövdes stadsteater med den mer julinriktade showen Be Bop A Luba Classic Christmas.

Vinterland

När publiken intog sina platser möttes de av en lätt rökig salong som förde tankarna till forna dagars rockkonserter. På scenen fanns allt som hör en riktig julshow till. Julklappar och glittriga julgranar med låtsasfrost och kulörta kulor i drivor som fick fungera som vinterland, i stället för den regniga verkligheten utanför stadsteatern. Men, eftersom det var en rockig julshow så fanns det även element som påminde om 50- och 60-talets glansdagar i folkparkerna. Tjejerna i doakören var exempelvis klädda i färggranna klänningar och tidstypiska håruppsättningar. Männens glammiga och glittriga kavajer var dock sammansatta med röda skjortor för att förstärka julkänslan.

Lite julkänsla

Det var så gott som fullsatt i salongen när Peter Jezewski klev ut på scenen tillsammans med sitt 11-mannaband.

– God afton, Skövde, mår ni bra? frågade han publiken som svarade med applåder, glada hejarop och busvisslingar.

De framförde sedan första låten I'll be home this christmas.

– Har ni lite julkänsla ändå? frågade han publiken efteråt.

– I så fall ska vi sudda bort den nu, sa han och drog av en riktig rocklåt.

Under kvällen fick publiken bland annat höra White christmas, I saw mama kissing santa claus och Holy night.

 

 

Sedan 2011 av har den tidigare sångaren i The Boppers turnerat runt med showen Be Bop A Luba i olika konserthus runt om i landet. Under torsdagskvällen besökte han Skövdes stadsteater med den mer julinriktade showen Be Bop A Luba Classic Christmas.

Vinterland

När publiken intog sina platser möttes de av en lätt rökig salong som förde tankarna till forna dagars rockkonserter. På scenen fanns allt som hör en riktig julshow till. Julklappar och glittriga julgranar med låtsasfrost och kulörta kulor i drivor som fick fungera som vinterland, i stället för den regniga verkligheten utanför stadsteatern. Men, eftersom det var en rockig julshow så fanns det även element som påminde om 50- och 60-talets glansdagar i folkparkerna. Tjejerna i doakören var exempelvis klädda i färggranna klänningar och tidstypiska håruppsättningar. Männens glammiga och glittriga kavajer var dock sammansatta med röda skjortor för att förstärka julkänslan.

Lite julkänsla

Det var så gott som fullsatt i salongen när Peter Jezewski klev ut på scenen tillsammans med sitt 11-mannaband.

– God afton, Skövde, mår ni bra? frågade han publiken som svarade med applåder, glada hejarop och busvisslingar.

De framförde sedan första låten I'll be home this christmas.

– Har ni lite julkänsla ändå? frågade han publiken efteråt.

– I så fall ska vi sudda bort den nu, sa han och drog av en riktig rocklåt.

Under kvällen fick publiken bland annat höra White christmas, I saw mama kissing santa claus och Holy night.

 

 

  • Anna Leijon