04 dec 2015 15:19

04 dec 2015 15:19

Tävlar i "Mellon" i kväll

TV:Boy machine deltar med G:son och Rickstrands låt

Nostalgi. Ikväll är det delfinal i Melodifestivalen i Karlstad, i alla fall i TV4:s komediserie Boy machine. Bandet tävlar med ett bidrag som är skrivet av två Skövdeprofiler.

Redan tidigare i veckan berättade SLA att Thomas G:son kommer delta i nästa års Melodifestival. Men faktum är att Skövdeprofilen redan i kväll kommer delta i den populära tävlingen. Eller i alla fall på låtsas. I kväll är det nämligen säsongsavslutning för komediserien Boy machine.

Olika livskriser

I serien får tittarna följa bandet Boy machine som under 90-talet var Sveriges största pojkband, men som sedan länge är splittrat i dag. Jonas Karlsson, Peter Magnusson, Henrik Dorsin och David Wiberg spelar fyra medelåldersmän som på var sitt håll befinner sig i olika livskriser. När bandets frontfigur Mange vill starta bandet på nytt börjar övriga bandmedlemmars drömmar om att sjunga och dansa vakna på nytt.

Ett telefonsamtal

Efter att ha uppträtt på en Finlandsfärja och spelat in en musikvideo får bandet plötsligt ett telefonsamtal som kan innebära det stora genombrottet som bandet behöver för att få återuppleva sina forna glansdagar. Christer Björkman ringer nämligen och frågar om de vill vara med i Melodifestivalen. Under ett möte på Björkmans kontor får bandet det förslagna tävlingsbidraget presenterat för sig.

Låten visar sig vara den tangoinspirerade låten Vendo caria som för tankarna till Spaniens heta nätter. Den är skriven av inga mindre än Thomas G:son och Andreas Rickstrand som båda två är från Skövde och vana vid att skriva musik till just Melodifestivalen.

– De ville ha en viss typ av låt och då tänkte jag att det här var en glättig låt som kunde passa konceptet, säger G:son till SLA.

Han berättar att alla låtar i serien är skrivna av professionella låtskrivare och antingen är specialskrivna eller inte blivit utgivna tidigare.

– Vendo caria gavs faktiskt ut i Japan för några år sedan, men den gjorde inget större avtryck.

Utgiven i Japan

Alltså är låten inte specialskriven för serien utan skrevs för flera år sedan.

– Jag kommer faktiskt inte ihåg när vi skrev den och jag kommer heller inte ihåg hur vi tänkte.

Men Vendo caria är inte det enda bidraget som G:son tävlar med i kvällens låtsas deltävling.

– Jag har även skrivit bidraget till Boy machines största konkurrenter Stargaze, avslöjar han.

Thomas G:son har själv följt serien under hösten och tycker mycket om den.

– Den är ju väldigt rolig, det är så mycket dråpligt och dumt att det inte är sant, menar han.

Redan tidigare i veckan berättade SLA att Thomas G:son kommer delta i nästa års Melodifestival. Men faktum är att Skövdeprofilen redan i kväll kommer delta i den populära tävlingen. Eller i alla fall på låtsas. I kväll är det nämligen säsongsavslutning för komediserien Boy machine.

Olika livskriser

I serien får tittarna följa bandet Boy machine som under 90-talet var Sveriges största pojkband, men som sedan länge är splittrat i dag. Jonas Karlsson, Peter Magnusson, Henrik Dorsin och David Wiberg spelar fyra medelåldersmän som på var sitt håll befinner sig i olika livskriser. När bandets frontfigur Mange vill starta bandet på nytt börjar övriga bandmedlemmars drömmar om att sjunga och dansa vakna på nytt.

Ett telefonsamtal

Efter att ha uppträtt på en Finlandsfärja och spelat in en musikvideo får bandet plötsligt ett telefonsamtal som kan innebära det stora genombrottet som bandet behöver för att få återuppleva sina forna glansdagar. Christer Björkman ringer nämligen och frågar om de vill vara med i Melodifestivalen. Under ett möte på Björkmans kontor får bandet det förslagna tävlingsbidraget presenterat för sig.

Låten visar sig vara den tangoinspirerade låten Vendo caria som för tankarna till Spaniens heta nätter. Den är skriven av inga mindre än Thomas G:son och Andreas Rickstrand som båda två är från Skövde och vana vid att skriva musik till just Melodifestivalen.

– De ville ha en viss typ av låt och då tänkte jag att det här var en glättig låt som kunde passa konceptet, säger G:son till SLA.

Han berättar att alla låtar i serien är skrivna av professionella låtskrivare och antingen är specialskrivna eller inte blivit utgivna tidigare.

– Vendo caria gavs faktiskt ut i Japan för några år sedan, men den gjorde inget större avtryck.

Utgiven i Japan

Alltså är låten inte specialskriven för serien utan skrevs för flera år sedan.

– Jag kommer faktiskt inte ihåg när vi skrev den och jag kommer heller inte ihåg hur vi tänkte.

Men Vendo caria är inte det enda bidraget som G:son tävlar med i kvällens låtsas deltävling.

– Jag har även skrivit bidraget till Boy machines största konkurrenter Stargaze, avslöjar han.

Thomas G:son har själv följt serien under hösten och tycker mycket om den.

– Den är ju väldigt rolig, det är så mycket dråpligt och dumt att det inte är sant, menar han.

  • Anna Leijon