10 dec 2015 08:29

11 dec 2015 10:45

En julig helg i Skövde

EVENEMANG: Många konserter

Julen närmar sig och med den också all julmusik. Det blir mycket av den varan i Skövde i helgen med flera konserter med julig touch.

Vill man höra Göteborgssymfonikerna och Göteborgs symfoniska kör är det till Odeon i Skövde kulturhus som man ska bege sig på fredagen. Där direktsänds en konsert från Göteborgs konserthus och publiken får bland annat höra musik av Händel, Vintern från Vivaldis De fyra årstiderna och O helga natt. Det utlovas en tindrande julkonsert i barockens tecken. Dirigent är Nicholas Kraemer och ciceron är Daniel Sjölin.

Zarakören har också sina traditionella julkonserter den här helgen. En vinterdröm heter årets julkonsert och den innehåller sånger i julens tecken. Det blir fem konserter under två dagar, två under fredagen och tre under lördagen. Platsen är Immanuelskyrkan.

Rid i natt av Vilhelm Moberg är visserligen teater men föreställningen innehåller också musik (om än kanske inte från julen). 123 Schtunk gästar Skövde stadsteater med sin uppsättning under fredagen och ger sin version av just Rid i natt. Den ena föreställningen brukar inte bli den andra lik eftersom det blir en del improvisation.

Christmas night med Magnus Carlsson, Sonja Aldén och Shirley Clamp gästar Arena Skövde under lördagen. Konserten innehåller allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter. Det utlovas att vackra toner kommer att varvas med skratt och galna upptåg och därtill stjärnor, änglar och glamour. Och låtar av Abba.

– Vi ska plocka in låtar som passar Christmas night-konceptet, då kan vi inte köra Waterloo och Ring, ring till exempel. Vi har rotat länge för att hitta låtar som andas mer frost och kyla, som kan passa ihop med O helga natt, har Magnus Carlsson tidigare sagt i en SLA-intervju.

Under söndagen är det Julstämning i Skövde kulturhus och då blir det även en stor julkonsert för hela familjen. Den ges vid två tillfällen i Skövde stadsteater och det är fri entré. Där bjuds det på kända julsånger och de framförs av artister från Göteborgsoperan. Det blir allt från allsång och schlager till O helga natt. När det lider mot jul är titeln på konserten och Skövde lucia kommer på besök.

Fakta hämtad från Turistcentrums evenemangskalender.

Vill man höra Göteborgssymfonikerna och Göteborgs symfoniska kör är det till Odeon i Skövde kulturhus som man ska bege sig på fredagen. Där direktsänds en konsert från Göteborgs konserthus och publiken får bland annat höra musik av Händel, Vintern från Vivaldis De fyra årstiderna och O helga natt. Det utlovas en tindrande julkonsert i barockens tecken. Dirigent är Nicholas Kraemer och ciceron är Daniel Sjölin.

Zarakören har också sina traditionella julkonserter den här helgen. En vinterdröm heter årets julkonsert och den innehåller sånger i julens tecken. Det blir fem konserter under två dagar, två under fredagen och tre under lördagen. Platsen är Immanuelskyrkan.

Rid i natt av Vilhelm Moberg är visserligen teater men föreställningen innehåller också musik (om än kanske inte från julen). 123 Schtunk gästar Skövde stadsteater med sin uppsättning under fredagen och ger sin version av just Rid i natt. Den ena föreställningen brukar inte bli den andra lik eftersom det blir en del improvisation.

Christmas night med Magnus Carlsson, Sonja Aldén och Shirley Clamp gästar Arena Skövde under lördagen. Konserten innehåller allt från stämningsfulla julklassiker till nya favoriter. Det utlovas att vackra toner kommer att varvas med skratt och galna upptåg och därtill stjärnor, änglar och glamour. Och låtar av Abba.

– Vi ska plocka in låtar som passar Christmas night-konceptet, då kan vi inte köra Waterloo och Ring, ring till exempel. Vi har rotat länge för att hitta låtar som andas mer frost och kyla, som kan passa ihop med O helga natt, har Magnus Carlsson tidigare sagt i en SLA-intervju.

Under söndagen är det Julstämning i Skövde kulturhus och då blir det även en stor julkonsert för hela familjen. Den ges vid två tillfällen i Skövde stadsteater och det är fri entré. Där bjuds det på kända julsånger och de framförs av artister från Göteborgsoperan. Det blir allt från allsång och schlager till O helga natt. När det lider mot jul är titeln på konserten och Skövde lucia kommer på besök.

Fakta hämtad från Turistcentrums evenemangskalender.