12 feb 2016 15:32

12 feb 2016 15:32

Utsålda salonger på Stadsteatern

Hallå där Niclas Johansson, producent för musikalen Emil i Lönneberga som Skövde musikteater spelar för utsålda salonger på Stadsteatern i Skövde.

Hej Niclas, hur mår du?

– Det är helt fantastiskt bra i dag. Vi spelar Emil i Lönneberga för fulla hus och i går sålde vi den allra sista biljetten, så nu har vi åtta helt fullbokade föreställningar och det är jättekul. Vi har 100 procentig beläggning och det är otroligt bra. Det blir ju över 4 000 personer som kommer att se oss.

Blir det extraföreställningar?

Nej, tyvärr finns det ingen plats på teatern för fler föreställningar, scenen är uppbokad av andra grupper. Men det finns en kölista som folk tecknat sig på, om det blir några återbud.

Hur är läget i teatergänget?

– Hela ensemblen är jättetaggad och tycker det är jätteroligt. Många av dem vill redan vara med på nästa års uppsättning, då spelar vi Folk och rövare i Kamomilla stad. Sen har vi ju imponerande barnskådespelare med i musikalen. Vi har många barn på scen, folk blir glada av att se barnen. De sjunger och dansar och har statistroller, som i doktorns väntrum eller på marknaden.

Emil och Ida, vad säger du om dem?

– Det är fascinerande hur mycket de kan, de har en sådan bredd. De sjunger bra, spelar teater bra och de dansar bra också. Ludvig som spelar Emil lämnar ju knappt scenen under hela föreställningen, han får ha en vattenflaska i kulisserna om han blir törstig.

Det ger bra klirr i kassan?

– Ja, det blir pengar över till nästa produktion. Men det kostar mycket pengar att sätta upp en sådan här musikteater, vi betalar runt 100 000 kronor för rättigheterna.

Hej Niclas, hur mår du?

– Det är helt fantastiskt bra i dag. Vi spelar Emil i Lönneberga för fulla hus och i går sålde vi den allra sista biljetten, så nu har vi åtta helt fullbokade föreställningar och det är jättekul. Vi har 100 procentig beläggning och det är otroligt bra. Det blir ju över 4 000 personer som kommer att se oss.

Blir det extraföreställningar?

Nej, tyvärr finns det ingen plats på teatern för fler föreställningar, scenen är uppbokad av andra grupper. Men det finns en kölista som folk tecknat sig på, om det blir några återbud.

Hur är läget i teatergänget?

– Hela ensemblen är jättetaggad och tycker det är jätteroligt. Många av dem vill redan vara med på nästa års uppsättning, då spelar vi Folk och rövare i Kamomilla stad. Sen har vi ju imponerande barnskådespelare med i musikalen. Vi har många barn på scen, folk blir glada av att se barnen. De sjunger och dansar och har statistroller, som i doktorns väntrum eller på marknaden.

Emil och Ida, vad säger du om dem?

– Det är fascinerande hur mycket de kan, de har en sådan bredd. De sjunger bra, spelar teater bra och de dansar bra också. Ludvig som spelar Emil lämnar ju knappt scenen under hela föreställningen, han får ha en vattenflaska i kulisserna om han blir törstig.

Det ger bra klirr i kassan?

– Ja, det blir pengar över till nästa produktion. Men det kostar mycket pengar att sätta upp en sådan här musikteater, vi betalar runt 100 000 kronor för rättigheterna.