26 feb 2016 06:00

27 feb 2016 09:26

Thomas G:son satsar på partydänga i Mello

SKÖVDE: De här tjejerna är väldigt duktiga, så det blir spännande

På lördag är det dags för den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen och låtskrivaren Thomas G:son tror att det blir en jättetuff tävling. Han har varit med och skrivit låten Rollercoaster till tjejgruppen Dolly style.
– De här tjejerna är väldigt duktiga, så det blir spännande, säger han.

Succéduon Thomas G:son och Peter Boström är tillbaka i Melodifestivalen. Låten Rollercoaster är deras enda bidrag till årets schlagerfest och den framförs av tjejtrion Dolly style. Men bidraget hade de redan komponerat till ett annat sammanhang berättar G:son.

– Låten var ursprungligen tänkt som ett tävlingsbidrag till en tjej som skulle tävla i en tysk idoltävling, berättar han.

Musikduons mest framgångsrika samarbete inom musiktävlingen är ju som bekant vinnarlåten Euphoria som Loreen framförde i Baku 2012. Låten sopade banan med de andra tävlande och vann då Eurovision song contest.

– Samarbetet med Peter Boström är väldigt fruktbart och inspirerande, man får nya impulser fast vi är olika som personer så kompletterar vi varandra, det är det bästa, säger Thomas G-son. Han är också grym på att arrangera och producera låtarna och får till en fin ljudbild snabbt, säger han.

Holly

Nu har även musikduon samarbetat med Alexandra Salomonsson som låtskrivare. Och hon är redan känd för schlagerpubliken, när Dolly style framträder har hon rollen som Holly i tjejbandet. Redan under förra året kunde man se gruppen i Melodifestivalen då de framträdde med låten Hello hi. Deras popiga musikstil tilltalar den yngre publiken och det är något som Thomas G:son känner till väl.

– Ja, småbarn är ju som tokiga i dem och de är min dotters absoluta favoriter, hon är helt galen i dem, säger han. Men tjejerna i Dolly style är ju jätteduktiga och det här är en riktig danslåt, låten är en lättsam partydänga, berättar G:son.

Mello i tv

Som alltid är det hur framträdandet fungerar i tv som är viktigt i Melodifestivalen och Dolly style har tränat en hel del på dansen för att sången ska passa in. Tjejtrion började repetera på plats i Gävle under torsdagen och då var Thomas G:son på plats.

– Hur det ser ut i tv är enormt viktigt, men koreografin är något jag inte lägger mig i, säger Thomas G:son, utom för tio år sedan då ville de att artisten skulle ligga ner i slutet och sjunga, det blev för tokigt och då sa jag till, berättar han.

Sista deltävlingen tror G:son blir en riktigt tuff historia med många bra artister och bra låtar som kommer att framföras. Molly Sandén verkar vara ett hett förhandstips till att gå direkt till final, men tävlingen bjuder också på artister som Martin Stenmarck, Linda Bengtzing och gruppen Panetoz. Hittills i Melodifestivalen tycker dock Thomas G:son att många bidrag låter likadant.

– Det blir lite likriktad radiopop över alltihopa, säger han. Men jag tror att Molly Sandén går direkt till final, sen får vi andra slåss om resten.

Succéduon Thomas G:son och Peter Boström är tillbaka i Melodifestivalen. Låten Rollercoaster är deras enda bidrag till årets schlagerfest och den framförs av tjejtrion Dolly style. Men bidraget hade de redan komponerat till ett annat sammanhang berättar G:son.

– Låten var ursprungligen tänkt som ett tävlingsbidrag till en tjej som skulle tävla i en tysk idoltävling, berättar han.

Musikduons mest framgångsrika samarbete inom musiktävlingen är ju som bekant vinnarlåten Euphoria som Loreen framförde i Baku 2012. Låten sopade banan med de andra tävlande och vann då Eurovision song contest.

– Samarbetet med Peter Boström är väldigt fruktbart och inspirerande, man får nya impulser fast vi är olika som personer så kompletterar vi varandra, det är det bästa, säger Thomas G-son. Han är också grym på att arrangera och producera låtarna och får till en fin ljudbild snabbt, säger han.

Holly

Nu har även musikduon samarbetat med Alexandra Salomonsson som låtskrivare. Och hon är redan känd för schlagerpubliken, när Dolly style framträder har hon rollen som Holly i tjejbandet. Redan under förra året kunde man se gruppen i Melodifestivalen då de framträdde med låten Hello hi. Deras popiga musikstil tilltalar den yngre publiken och det är något som Thomas G:son känner till väl.

– Ja, småbarn är ju som tokiga i dem och de är min dotters absoluta favoriter, hon är helt galen i dem, säger han. Men tjejerna i Dolly style är ju jätteduktiga och det här är en riktig danslåt, låten är en lättsam partydänga, berättar G:son.

Mello i tv

Som alltid är det hur framträdandet fungerar i tv som är viktigt i Melodifestivalen och Dolly style har tränat en hel del på dansen för att sången ska passa in. Tjejtrion började repetera på plats i Gävle under torsdagen och då var Thomas G:son på plats.

– Hur det ser ut i tv är enormt viktigt, men koreografin är något jag inte lägger mig i, säger Thomas G:son, utom för tio år sedan då ville de att artisten skulle ligga ner i slutet och sjunga, det blev för tokigt och då sa jag till, berättar han.

Sista deltävlingen tror G:son blir en riktigt tuff historia med många bra artister och bra låtar som kommer att framföras. Molly Sandén verkar vara ett hett förhandstips till att gå direkt till final, men tävlingen bjuder också på artister som Martin Stenmarck, Linda Bengtzing och gruppen Panetoz. Hittills i Melodifestivalen tycker dock Thomas G:son att många bidrag låter likadant.

– Det blir lite likriktad radiopop över alltihopa, säger han. Men jag tror att Molly Sandén går direkt till final, sen får vi andra slåss om resten.