13 mar 2016 23:05

13 mar 2016 23:27

Kent släpper sitt sista album

MUSIK: Då som nu för alltid

Via en video på sin hemsida släppte Kent sent på söndagskvällen en bomb: 2016 blir året då de släpper sitt sista album.

Den 11 februari i år blev de invalda i Swedish music hall of fame.

"Vi känner oss väldigt hedrade. Att ta plats i Swedish Music Hall of Fame var inget vi ens kunde drömma om när vi startade bandet för nästan exakt 26 år sedan. Vi känner oss väldigt hedrade. Att ta plats i Swedish Music Hall of Fame var inget vi ens kunde drömma om när vi startade bandet för nästan exakt 26 år sedan.", skrev de då på sin Facebook-sida.

Gruppen bildades 1990 i Eskilstuna, då under namnet Jones & Giftet. 1995 släppte de sitt första album, då hade de sedan några år bytt namn på bandet. Skivan fick samma namn, Kent. Sedan dess har det hunnit bli över tio skivsläpp.

Den 11 februari i år blev de invalda i Swedish music hall of fame.

"Vi känner oss väldigt hedrade. Att ta plats i Swedish Music Hall of Fame var inget vi ens kunde drömma om när vi startade bandet för nästan exakt 26 år sedan. Vi känner oss väldigt hedrade. Att ta plats i Swedish Music Hall of Fame var inget vi ens kunde drömma om när vi startade bandet för nästan exakt 26 år sedan.", skrev de då på sin Facebook-sida.

Gruppen bildades 1990 i Eskilstuna, då under namnet Jones & Giftet. 1995 släppte de sitt första album, då hade de sedan några år bytt namn på bandet. Skivan fick samma namn, Kent. Sedan dess har det hunnit bli över tio skivsläpp.

Bandmedlemmar

Joakim Berg, sång, gitarr, keyboard, piano, programmering (1990-)

Martin Sköld, bas, keyboar, programmering (1990-)

Markus Mustonen, trummor, piano, körsång, keyboard (1990-)

Sami Sirviö, gitarr, keyboard, programmering (1990-)

Thomas Bergqvist, keyboad (1990-1992)

Martin Roos, gitarr (1992-1995)

Harri Mänty, gitarr (1996-2006)