16 apr 2016 18:31

16 apr 2016 18:31

Musikal om Snövit drog fullt hus

SKÖVDE: Modern version

En musikalversion av Snövit i en modernare version spelade i Arena Skövde under lördagen. Det var fullsatt i salongen.

Stämningen var hög i Arena Skövde under lördagseftermiddagen i väntan på Snövit - The musical. Många barn satt i publiken och alla - barn som vuxna - fick veta att det var helt okej att låta och väsnas i salongen genom att skratta och applådera.

Snövit är en klassisk saga om en prinsessa med hy vit som snö, hår svart som ebenholts och rosenröd mun. Men drottningen dör när hon föds och in kommer en ny drottning. Snövits gosedjur tyckte att hon hade både för små tänder och var för tanig.

Drottningen har en spegel som får frågan om vem som är vackrast i världen. Svaret blir inte det hon vill höra: Prinsessan Snövit.

– En ful och blek liten julgris. Hon ska bort. Om Snövit försvinner så blir ju jag vackrast igen. Jag är genial, säger drottningen. Men det tycker inte den unga publiken som håller på Snövit.

Robert Dröse har skrivit manus och regisserat musikalversionen av Snövit. I programbladet får han frågan om det är tillåtet att förändra en saga och det tycker han eftersom det rör sig om en gammal folksaga som inte är huggen i sten utan förändras genom åren,

– Händelserna är kvar ungefär som i den traditionella sagan men allt är upphottat. Språkbruket har blivit modernare, de flesta rollkaraktärerna ser minst sagt annorlunda ut och den nyskrivna musiken spänner över flera genrer.

I rollerna finns bland annat Yohio (prinsen), Ellen Bergström (Snövit), Niclas Wahlgren (bland annat Härold) och Kalle Rydberg (kungen). Drottningen brukar spelas av Nanne Grönvall, men på grund av sjukdom gjorde Emma Rickfjord den rollen.

Stämningen var hög i Arena Skövde under lördagseftermiddagen i väntan på Snövit - The musical. Många barn satt i publiken och alla - barn som vuxna - fick veta att det var helt okej att låta och väsnas i salongen genom att skratta och applådera.

Snövit är en klassisk saga om en prinsessa med hy vit som snö, hår svart som ebenholts och rosenröd mun. Men drottningen dör när hon föds och in kommer en ny drottning. Snövits gosedjur tyckte att hon hade både för små tänder och var för tanig.

Drottningen har en spegel som får frågan om vem som är vackrast i världen. Svaret blir inte det hon vill höra: Prinsessan Snövit.

– En ful och blek liten julgris. Hon ska bort. Om Snövit försvinner så blir ju jag vackrast igen. Jag är genial, säger drottningen. Men det tycker inte den unga publiken som håller på Snövit.

Robert Dröse har skrivit manus och regisserat musikalversionen av Snövit. I programbladet får han frågan om det är tillåtet att förändra en saga och det tycker han eftersom det rör sig om en gammal folksaga som inte är huggen i sten utan förändras genom åren,

– Händelserna är kvar ungefär som i den traditionella sagan men allt är upphottat. Språkbruket har blivit modernare, de flesta rollkaraktärerna ser minst sagt annorlunda ut och den nyskrivna musiken spänner över flera genrer.

I rollerna finns bland annat Yohio (prinsen), Ellen Bergström (Snövit), Niclas Wahlgren (bland annat Härold) och Kalle Rydberg (kungen). Drottningen brukar spelas av Nanne Grönvall, men på grund av sjukdom gjorde Emma Rickfjord den rollen.