21 apr 2016 21:52

21 apr 2016 21:56

Prince är död

NÖJE

Artisten Prince har hittats död i sin studio i Minnesota.

Det var TMZ som var först med att rapportera om dödsfallet. Enligt TMZ ska ett nödsamtal inkommit från byggnaden där Prince befann sig, Paisley Park studio i Minnesota, USA. Larmet om en livlös person inkom på torsdag morgon, lokal tid.

– Det är med djup sorg jag bekräftar att den legendariske, ikoniske artisten Prince Roger Nelson har avlidit i sitt hem i Paisley Park i morse, säger artistens talesperson, Yvette Noel-Schure, till AFP.

Prince Rogers Nelson föddes 7 juni 1958 i Minneapolis, Minnesota. Mellan 1993 och 2000 var han känd som The Artist Formerly Known As Prince eller bara The Artist, när han ändrade sitt artistnamn till en icke uttalbar symbol, en så kallad "kärlekssymbol".

Med en unik blandning av pop, soul, funk, R&B, jazz och rock har Prince varit en av de mest inflytelserika artisterna i modern tid. Han har haft elva förstaplaceringar på den amerikanska Billboardlistan och 22 topp-tio-låtar. Han har haft hits som 1999, Little Red Corvette, When Doves Cry, Let's Go Crazy, Purple Rain, Raspberry Beret, Kiss, Sign O' The Times, U Got The Look, Cream, Diamonds And Pearls och The Most Beautiful Girl In The World.

Prince blev 57 år.

Det var TMZ som var först med att rapportera om dödsfallet. Enligt TMZ ska ett nödsamtal inkommit från byggnaden där Prince befann sig, Paisley Park studio i Minnesota, USA. Larmet om en livlös person inkom på torsdag morgon, lokal tid.

– Det är med djup sorg jag bekräftar att den legendariske, ikoniske artisten Prince Roger Nelson har avlidit i sitt hem i Paisley Park i morse, säger artistens talesperson, Yvette Noel-Schure, till AFP.

Prince Rogers Nelson föddes 7 juni 1958 i Minneapolis, Minnesota. Mellan 1993 och 2000 var han känd som The Artist Formerly Known As Prince eller bara The Artist, när han ändrade sitt artistnamn till en icke uttalbar symbol, en så kallad "kärlekssymbol".

Med en unik blandning av pop, soul, funk, R&B, jazz och rock har Prince varit en av de mest inflytelserika artisterna i modern tid. Han har haft elva förstaplaceringar på den amerikanska Billboardlistan och 22 topp-tio-låtar. Han har haft hits som 1999, Little Red Corvette, When Doves Cry, Let's Go Crazy, Purple Rain, Raspberry Beret, Kiss, Sign O' The Times, U Got The Look, Cream, Diamonds And Pearls och The Most Beautiful Girl In The World.

Prince blev 57 år.