24 apr 2016 06:00

24 apr 2016 06:00

Pop, miljö och försäkringar

MUSIK: "Jag vill att det jag sjunger om ska betyda något"

Näringslivsprofilen David Seiving är med ny platta.
– I arbetet med skivan har låtarna varit som barn som jag har fått se växa upp och utvecklas. Nu när de är redo att stå på egna ben är det med förtjusning jag öppnar dörren och släpper ut dem, säger han.

Första singeln Rescue the Earth kom strax före jul, nu är Seivings andra platta The Walls we live within släppt.

– Jag vill att det jag sjunger om ska betyda något, säger David i ett pressmeddelande.

– Oavsett om det som i titelspåret handlar om relationer, om det globala klimathotet som i Rescue the Earth eller om något annat tema. Musiken är ett sätt att samla mina tankar och uttrycka sånt som är viktigt för mig.

Hinner med

När David Seiving inte spelar in plattor jobbar han som kommunikationschef på Länsförsäkringar Skaraborg. Han är dessutom ordförande för Näringslivsforum Skövde.

– Jag får ofta frågan hur jag hinner med allt, men sanningen är den att musiken är en viktig kreativ ventil och energigivare för mig.

– Jag har förmånen att ha ett kreativt yrke och ledarskap handlar mycket om att hjälpa mina medarbetare och mitt företag till utveckling. Men musiken är ändå en helt annan typ av kreativ process som är nödvändig för att jag ska må bra.

Live på valborg

Skövdebon som har rötterna i Mariestad har själv skrivit, spelat och spelat in The Walls we live within. Men han har lite sånghjälp från Johanna Svensson och frugan Christina Ahlberg Seiving – som också gästade Davids debutplatta A nation of dreamers – som kom för lite mer än två år sedan.

I samband med valborgsfirandet som Skogsrokyrkan genomför i Södra Ryd finns chansen att höra David Seiving live – då han dyker upp med fullt band.

Första singeln Rescue the Earth kom strax före jul, nu är Seivings andra platta The Walls we live within släppt.

– Jag vill att det jag sjunger om ska betyda något, säger David i ett pressmeddelande.

– Oavsett om det som i titelspåret handlar om relationer, om det globala klimathotet som i Rescue the Earth eller om något annat tema. Musiken är ett sätt att samla mina tankar och uttrycka sånt som är viktigt för mig.

Hinner med

När David Seiving inte spelar in plattor jobbar han som kommunikationschef på Länsförsäkringar Skaraborg. Han är dessutom ordförande för Näringslivsforum Skövde.

– Jag får ofta frågan hur jag hinner med allt, men sanningen är den att musiken är en viktig kreativ ventil och energigivare för mig.

– Jag har förmånen att ha ett kreativt yrke och ledarskap handlar mycket om att hjälpa mina medarbetare och mitt företag till utveckling. Men musiken är ändå en helt annan typ av kreativ process som är nödvändig för att jag ska må bra.

Live på valborg

Skövdebon som har rötterna i Mariestad har själv skrivit, spelat och spelat in The Walls we live within. Men han har lite sånghjälp från Johanna Svensson och frugan Christina Ahlberg Seiving – som också gästade Davids debutplatta A nation of dreamers – som kom för lite mer än två år sedan.

I samband med valborgsfirandet som Skogsrokyrkan genomför i Södra Ryd finns chansen att höra David Seiving live – då han dyker upp med fullt band.