18 maj 2016 09:21

18 maj 2016 09:21

Populärt bluesband kommer till Skövde

SKÖVDE

Lisa Lystam Family Band har på bara ett par år blivit ett populärt bluesband och i början på juni får Skövdepubliken chansen att stifta bekantskap med dem.

Med 24-åriga Lisa Lystam i spetsen har bandet etablerat sig under de senaste åren. Första spelningen gjorde bandet i mars 2013 och sedan har det rullat på för Lisa Lystam Family Band som blivit ett av Sveriges mest eftertraktade och bokade. Det är ett bluesband, men musikaliskt finns det mer än renodlad blues.

– Vi försöker ta bluesen till vår generation och se den från vårt perspektiv. Det måste man för att genren ska överleva, säger bandet i ett pressmeddelande.

Fredag den 3 juni spelar bandet, som 2015 representerade Sverige European Blues Challenge (EM i blues), på Kulturhustorget i Skövde och det kommer mestadels att bjudas på egenskrivet material, men det kan även bli en och annan klassiker från genrens breda historia.

Med 24-åriga Lisa Lystam i spetsen har bandet etablerat sig under de senaste åren. Första spelningen gjorde bandet i mars 2013 och sedan har det rullat på för Lisa Lystam Family Band som blivit ett av Sveriges mest eftertraktade och bokade. Det är ett bluesband, men musikaliskt finns det mer än renodlad blues.

– Vi försöker ta bluesen till vår generation och se den från vårt perspektiv. Det måste man för att genren ska överleva, säger bandet i ett pressmeddelande.

Fredag den 3 juni spelar bandet, som 2015 representerade Sverige European Blues Challenge (EM i blues), på Kulturhustorget i Skövde och det kommer mestadels att bjudas på egenskrivet material, men det kan även bli en och annan klassiker från genrens breda historia.