03 jun 2016 06:00

03 jun 2016 06:00

Fanny släpper debutsingel

SKÖVDE: Vill leva på musiken

Weak hearts. Så heter Fanny Carléns debutsingel som släpps i juni. I kväll väntar premiärspelningen för henne som soloartist på Uppåner i Tibro.

Fanny Carlén är 20 år, bor i Skövde och har hållit på med musik hela livet. Hon har gått musikgymnasiet och hennes pappa Mikael Carlén är musiker och har en studio.

– Det är mycket tack vare honom som jag håller på med musik, vi har gjort mycket ihop, säger Fanny och berättar att han också är hennes stora förebild musikaliskt.

Hennes intresse för musik utanför skoltid var inte så stort under de två första åren på gymnasiet. Men tredje året när hon skulle göra sitt gymnasiearbete så bestämde hon sig för att spela in egna låtar.

– Jag började skriva egna låtar och sedan dess har intresset vuxit och jag har börjat se musiken som en möjlighet.

Viktigt budskap

Av de två låtarna från gymnasiearbetet har hon fortsatt jobba med en tillsammans med sin pappa.

– Nu är det mer seriöst, det var kort om tid att få den klar förra året. Vi bygger på det vi hade, lägger om sång, mixar om, fixar riktiga trummor och ser till att det blir riktigt bra.

Låten släpps den 24 juni och heter Weak hearts.

– Lyssnar man på melodin så är det en lättsam låt, man blir glad och hänger med. Men texten har ett viktigt budskap. Det handlar om människor som känner väldigt mycket. Jag vill försöka få det till att inte vara en svaghet utan en styrka om det används på rätt sätt.

Låten släpps på Spotify och eventuellt på Itunes.

– Det känns bra, jag har tänkt länge att jag ska släppa något. Men jag gör inget om det inte är helhjärtat, så det har fått växa fram. Nu har jag känt att vi har en bra låt, den är härlig, en sommarlåt nästan, så det känns rätt.

Leva på musiken

Att hon vill ha musiken som sitt leverne är också något som vuxit fram. Tidigare ville hon jobba med marknadsföring eller bli jurist eller arkitekt.

– Jag ser mig själv med musiken i framtiden, kunna vara kreativ, ha ett jobb där jag inte är specifikt bunden, kunna åka runt och spela, träffa olika människor, kunna resa i olika länder och känna mig fri men att även ta det seriöst, som ett jobb.

Hon har tre spelningar inplanerade. Det är på Uppåner i Tibro den 3 juni, Picknickfestivalen i Skövde den 18 juni och på Matfestivalen i höst.

– De två första är akustiska spelningar, jag och en som spelar gitarr är med. Till Matfestivalen hoppas jag få ihop ett band och spela nya låtar som är poppigare, säger Fanny som varit hos kompisar i Växjö och skrivit just sådana låtar och berättar att de planerar en EP i höst.

Indiepop-country

Sin musik beskriver hon som indiepop-country. Lite First aid kit möter Taylor Swift. Hon har kontaktat skivbolag och ett i Australien visade intresse.

– Jag ska få ihop bra låtar för att ha mer att visa upp, åka till Sydney i Australien i början av nästa år och träffa skivbolaget. Jag får se hur länge jag stannar, jag har ingen aning om vad som kommer att hända, det är lite spännande.

Fanny Carlén är 20 år, bor i Skövde och har hållit på med musik hela livet. Hon har gått musikgymnasiet och hennes pappa Mikael Carlén är musiker och har en studio.

– Det är mycket tack vare honom som jag håller på med musik, vi har gjort mycket ihop, säger Fanny och berättar att han också är hennes stora förebild musikaliskt.

Hennes intresse för musik utanför skoltid var inte så stort under de två första åren på gymnasiet. Men tredje året när hon skulle göra sitt gymnasiearbete så bestämde hon sig för att spela in egna låtar.

– Jag började skriva egna låtar och sedan dess har intresset vuxit och jag har börjat se musiken som en möjlighet.

Viktigt budskap

Av de två låtarna från gymnasiearbetet har hon fortsatt jobba med en tillsammans med sin pappa.

– Nu är det mer seriöst, det var kort om tid att få den klar förra året. Vi bygger på det vi hade, lägger om sång, mixar om, fixar riktiga trummor och ser till att det blir riktigt bra.

Låten släpps den 24 juni och heter Weak hearts.

– Lyssnar man på melodin så är det en lättsam låt, man blir glad och hänger med. Men texten har ett viktigt budskap. Det handlar om människor som känner väldigt mycket. Jag vill försöka få det till att inte vara en svaghet utan en styrka om det används på rätt sätt.

Låten släpps på Spotify och eventuellt på Itunes.

– Det känns bra, jag har tänkt länge att jag ska släppa något. Men jag gör inget om det inte är helhjärtat, så det har fått växa fram. Nu har jag känt att vi har en bra låt, den är härlig, en sommarlåt nästan, så det känns rätt.

Leva på musiken

Att hon vill ha musiken som sitt leverne är också något som vuxit fram. Tidigare ville hon jobba med marknadsföring eller bli jurist eller arkitekt.

– Jag ser mig själv med musiken i framtiden, kunna vara kreativ, ha ett jobb där jag inte är specifikt bunden, kunna åka runt och spela, träffa olika människor, kunna resa i olika länder och känna mig fri men att även ta det seriöst, som ett jobb.

Hon har tre spelningar inplanerade. Det är på Uppåner i Tibro den 3 juni, Picknickfestivalen i Skövde den 18 juni och på Matfestivalen i höst.

– De två första är akustiska spelningar, jag och en som spelar gitarr är med. Till Matfestivalen hoppas jag få ihop ett band och spela nya låtar som är poppigare, säger Fanny som varit hos kompisar i Växjö och skrivit just sådana låtar och berättar att de planerar en EP i höst.

Indiepop-country

Sin musik beskriver hon som indiepop-country. Lite First aid kit möter Taylor Swift. Hon har kontaktat skivbolag och ett i Australien visade intresse.

– Jag ska få ihop bra låtar för att ha mer att visa upp, åka till Sydney i Australien i början av nästa år och träffa skivbolaget. Jag får se hur länge jag stannar, jag har ingen aning om vad som kommer att hända, det är lite spännande.