30 aug 2016 14:05

02 sep 2016 21:03

Jimmy tävlar i stand up i Lund

VÄRSÅS: Med i Grand comedy slam

40 komiker har tagits ut till Grand comedy slam på Lund comedy festival. En av dem är Jimmy Karlsson från Värsås.

– Det här är skithäftigt, alla som håller på med stand up och humor över huvud taget är ju där.

Jimmy Karlsson började med stand up 2011. Han har satt upp två stora mål, det ena är att vara med på Lund comedy festival. Det har han nått nu.

– Jag anmälde mig till Grand comedy slam och fick chansen att komma med. När jag tittar på startfältet känner jag igen nästan alla namn (40). Det väldigt många bra namn med, bara att hoppas att man är bättre.

Grand comedy slam inleds på fredag och vem som vinner står klart på lördag kväll.

– Publiken kommer att avgöra vem som vinner.

På gränsen...

När Jimmy Karlsson beskriver sin humor så säger han att den ligger på gränsen över gränsen.

– Jag tycker att det är spännande att kliva över lite, prata om det man inte får prata om. Den är inte så PK kan man lugnt säga, jag tycker inte att humor ska vara det.

I sitt tävlingsnummer tänker han blanda både gammalt och nytt.

– Jag är lite stressad över det, jag vill veta vad det är jag levererar när det väl är tävling. Man vill ju krama ur det bästa ur det man har, men jag en ny grej som jag tror är väldigt bra. Vi får se! säger Jimmy Karlsson som även tänker hinna med att se en massa shower när han är i Lund.

Till Norra Brunn?

Det återstår att se om hans medverkan där tar honom till det andra stora målet också: Norra Brunn. Lund comedy festival pågår 31 augusti till 3 september.

Jimmy Karlsson började med stand up 2011. Han har satt upp två stora mål, det ena är att vara med på Lund comedy festival. Det har han nått nu.

– Jag anmälde mig till Grand comedy slam och fick chansen att komma med. När jag tittar på startfältet känner jag igen nästan alla namn (40). Det väldigt många bra namn med, bara att hoppas att man är bättre.

Grand comedy slam inleds på fredag och vem som vinner står klart på lördag kväll.

– Publiken kommer att avgöra vem som vinner.

På gränsen...

När Jimmy Karlsson beskriver sin humor så säger han att den ligger på gränsen över gränsen.

– Jag tycker att det är spännande att kliva över lite, prata om det man inte får prata om. Den är inte så PK kan man lugnt säga, jag tycker inte att humor ska vara det.

I sitt tävlingsnummer tänker han blanda både gammalt och nytt.

– Jag är lite stressad över det, jag vill veta vad det är jag levererar när det väl är tävling. Man vill ju krama ur det bästa ur det man har, men jag en ny grej som jag tror är väldigt bra. Vi får se! säger Jimmy Karlsson som även tänker hinna med att se en massa shower när han är i Lund.

Till Norra Brunn?

Det återstår att se om hans medverkan där tar honom till det andra stora målet också: Norra Brunn. Lund comedy festival pågår 31 augusti till 3 september.