08 sep 2016 14:56

08 sep 2016 14:57

Västerhöjdselev får Stikkanpriset

NÖJE: Prisas på höstmarknaden

Årets mottagare av Stikkanpriset är Fanny Gonzalez Dahlberg, från Hova, som går musikprogrammet på Västerhöjd.
– Jag blev jätteförvånad, överraskad och väldigt glad.

Fanny som visat talang för sång och musik, inte minst i Idol 2014 då hon gick vidare till slutaudition, får alltså kulturpriset till Stikkan Anderssons minne eller ”Stikkanpriset”, som det heter idag.

Vad gör du nu för tiden?

– Jag läser sista året på Estetiska programmet med inriktning musik på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde. Och jag trivs fantastiskt bra, jag har sång som första- och gitarr som andrahandsval. Jag är pendlar en timme hit och en timme hem till Hova varje dag, men det är det värt. Det är så bra känsla och gemenskap på skolan, och då tänker jag på lärarna och på alla vi som har musik som inriktning. Är jag sjuk och måste vara hemma blir jag arg och ledsen.

Har du utvecklats?

– Jag märker en jättestor skillnad, jag hade ju inte tagit någon sånglektion innan. Och så fortsätter jag att skriva egen musik men de mesta hamnar i låda på grund av att jag är så självkritisk. I framtiden räknar jag med att gå på en folkhögskola för att kunna utvecklas mer inom musiken.

Du hade en kontakt med Anders Bagge?

– Redan under Idol så fick jag ett erbjudandet av honom att gå på hans skola, trots att jag egentligen var för ung, 16 år. Jag ville ha en gymnasieutbildning först. Och nu vet jag inte, det finns kanske andra skolor. Jag får kolla upp.

Fanny - bra val

Ralf Nyberg, prisutdelare och ordförande i kommittén, noterar att det är första gången i Stikkanprisets historia som det går till en Hovabo?

– Visst är det väl så? I år ville vi gärna lyfta fram någon talangfull men ännu inte etablerad artist. Och Fanny har verkligen förutsättningar och talang för att lyckas. Hon har dessutom ambitionen för att lyckas.

Hur ser scenprogrammet ut?

– Först är det dragspelarna med P-O i spetsen följt av The Spoodies som spelar Stikkanlåtar. Efter prisutdelning kommer Spoodies att kompa Fanny i någon Abbalåt. Jag hoppas att Fanny även bjuder på något från sin egen repertoar.

Fanny som visat talang för sång och musik, inte minst i Idol 2014 då hon gick vidare till slutaudition, får alltså kulturpriset till Stikkan Anderssons minne eller ”Stikkanpriset”, som det heter idag.

Vad gör du nu för tiden?

– Jag läser sista året på Estetiska programmet med inriktning musik på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde. Och jag trivs fantastiskt bra, jag har sång som första- och gitarr som andrahandsval. Jag är pendlar en timme hit och en timme hem till Hova varje dag, men det är det värt. Det är så bra känsla och gemenskap på skolan, och då tänker jag på lärarna och på alla vi som har musik som inriktning. Är jag sjuk och måste vara hemma blir jag arg och ledsen.

Har du utvecklats?

– Jag märker en jättestor skillnad, jag hade ju inte tagit någon sånglektion innan. Och så fortsätter jag att skriva egen musik men de mesta hamnar i låda på grund av att jag är så självkritisk. I framtiden räknar jag med att gå på en folkhögskola för att kunna utvecklas mer inom musiken.

Du hade en kontakt med Anders Bagge?

– Redan under Idol så fick jag ett erbjudandet av honom att gå på hans skola, trots att jag egentligen var för ung, 16 år. Jag ville ha en gymnasieutbildning först. Och nu vet jag inte, det finns kanske andra skolor. Jag får kolla upp.

Fanny - bra val

Ralf Nyberg, prisutdelare och ordförande i kommittén, noterar att det är första gången i Stikkanprisets historia som det går till en Hovabo?

– Visst är det väl så? I år ville vi gärna lyfta fram någon talangfull men ännu inte etablerad artist. Och Fanny har verkligen förutsättningar och talang för att lyckas. Hon har dessutom ambitionen för att lyckas.

Hur ser scenprogrammet ut?

– Först är det dragspelarna med P-O i spetsen följt av The Spoodies som spelar Stikkanlåtar. Efter prisutdelning kommer Spoodies att kompa Fanny i någon Abbalåt. Jag hoppas att Fanny även bjuder på något från sin egen repertoar.

  • Owe E Hermansson