09 sep 2016 06:00

09 sep 2016 06:00

Julturné med filmhits

NÖJE: Christmas night med Magnus och Jessica

Filmhits är den röda tråden i årets Christmas night. På scenen står Magnus Carlsson och Jessica Andersson.
– Det är en renodlad julkonsert, vi spelar inga egna hits eller gör schlagerflirtar, säger Magnus Carlsson.

Magnus Carlsson och Jessica Andersson ska ut på turné i landet med Christmas night.

Premiär blir det i Sundsvall den 24 november och final i Stockholm den 22 december. Däremellan gör de bland annat ett stopp i Skövde den 18 december.

– Vi är i New York nu för att börja sätta upp riktlinjerna för hela konserten och för att spela in Fairytale of New York. Jag och Jessica har gjort den förut, den blev en succé. Så vi kände att vi ville göra något av den, den ska släppas runt turnén som en souvenir från kvällen, berättar Magnus Carlsson för SLA på telefon.

Årets röda tråd är filmhits.

– White Christmas är den ultimata jullåten, den är ju från filmen med samma namn så det kan inte bli bättre. Det finns väldigt mycket musik som inte direkt hör julen till, men som man ändå kopplar till den säsongen. Sound of Music tittade jag alltid på vid jul när jag var liten, när abbedissan sjunger Climb every mountain – det är julfeeling för mig.

Jessica Andersson var inte med på Christmas night förra året, men nu är hon glad att vara tillbaka.

– Det är jättehärligt att få jobba med Magnus, vi har alltid väldigt kul. VI har ganska likadan musiksmak, men tillräckligt olika för att det ska bli variation.

Roligt tycker hon också det är att få komma till Skövde på turnén.

– Det känns alltid spännande, det är lite hemma för mig även om jag inte bott där sedan 1997. Det är alltid speciellt att komma hem och sjunga.

Någon risk att hon tröttnar på julmusik tycks inte finnas.

– Julmusiken tröttnar man aldrig på. Man hinner bygga upp en ganska kraftig julstämning på 24 spelningar, när man kommer hem är man nästan sprickfärdig och vill verkligen vara ledig och fira sin jul. Min relation till julen har varit ganska komplicerad, jag hade en brokig uppväxt. Men nu ser jag fram emot julen.

Magnus Carlsson har däremot alltid gillat julen.

– Jag tycker att julen är riktigt rolig. Min mamma är extrem, det är tomtar överallt på varenda liten fläck. Så jag har fått med mig det ända sedan jag var liten. Både själva julandet och julmusiken.

Har du med dig julpynt till hotellrummet också?

– Ja, det har faktiskt hänt och vi har lite julpynt bakom scenen och i logerna.

Magnus Carlsson och Jessica Andersson ska ut på turné i landet med Christmas night.

Premiär blir det i Sundsvall den 24 november och final i Stockholm den 22 december. Däremellan gör de bland annat ett stopp i Skövde den 18 december.

– Vi är i New York nu för att börja sätta upp riktlinjerna för hela konserten och för att spela in Fairytale of New York. Jag och Jessica har gjort den förut, den blev en succé. Så vi kände att vi ville göra något av den, den ska släppas runt turnén som en souvenir från kvällen, berättar Magnus Carlsson för SLA på telefon.

Årets röda tråd är filmhits.

– White Christmas är den ultimata jullåten, den är ju från filmen med samma namn så det kan inte bli bättre. Det finns väldigt mycket musik som inte direkt hör julen till, men som man ändå kopplar till den säsongen. Sound of Music tittade jag alltid på vid jul när jag var liten, när abbedissan sjunger Climb every mountain – det är julfeeling för mig.

Jessica Andersson var inte med på Christmas night förra året, men nu är hon glad att vara tillbaka.

– Det är jättehärligt att få jobba med Magnus, vi har alltid väldigt kul. VI har ganska likadan musiksmak, men tillräckligt olika för att det ska bli variation.

Roligt tycker hon också det är att få komma till Skövde på turnén.

– Det känns alltid spännande, det är lite hemma för mig även om jag inte bott där sedan 1997. Det är alltid speciellt att komma hem och sjunga.

Någon risk att hon tröttnar på julmusik tycks inte finnas.

– Julmusiken tröttnar man aldrig på. Man hinner bygga upp en ganska kraftig julstämning på 24 spelningar, när man kommer hem är man nästan sprickfärdig och vill verkligen vara ledig och fira sin jul. Min relation till julen har varit ganska komplicerad, jag hade en brokig uppväxt. Men nu ser jag fram emot julen.

Magnus Carlsson har däremot alltid gillat julen.

– Jag tycker att julen är riktigt rolig. Min mamma är extrem, det är tomtar överallt på varenda liten fläck. Så jag har fått med mig det ända sedan jag var liten. Både själva julandet och julmusiken.

Har du med dig julpynt till hotellrummet också?

– Ja, det har faktiskt hänt och vi har lite julpynt bakom scenen och i logerna.