15 sep 2016 15:44

15 sep 2016 15:44

Vill inte återupprepa sig

SKÖVDE: Chennet Juhlin ställer ut i Ett rum och fyra fönster

Nytt och fräscht blir det när Chennet Juhlin ställer ut i Ett rum och fyra fönster i Skövde. Senaste grafiska bladet föreställer hans egen kranskärlssprängning.

– Jag fick se det på en stor tv, fantastiskt. Det första jag gjorde när jag kom upp på rummet på sjukhuset var att teckna ner hur det såg ut.

Målaren och grafikern Chennet Juhlin är född i Skövde (1945) och har varit med i Skaraborgs konstgrafiska verkstad i 33 år. Han bor i Lidköping där han har ateljé med tryckpress, men han åker alltid till verkstaden för att etsa. Där ställer han nu ut i galleriet Ett rum och fyra fönster.

– Jag vill inte återupprepa mig och visa grejer som jag har visat förut i Skövde. Då måste jag ha nya fräscha grejer tycker jag, säger Juhlin som visar det senaste han har gjort.

Sedan 15 år tillbaka gör han ett politiskt blad varje år. I utställningen i Skövde visar han de två senaste: Iakttagaren och Utanför.

– När jag bodde i Göteborg och min generation gick på konstskola så skulle man ha ett politiskt innehåll i sina bilder. Många satt hemma och målade efter bilder, jag gick ut i landskapet i stället, jag är lite mer nationalromantiker. Sedan har det kommit tillbaka, nu kan jag mer än jag kunde när jag var 25, förklarar Juhlin.

Många uppslag till bilder får han när han är ute och reser. Till exempel visar han flera bilder från Marocko.

– Det har blivit så, när jag är ute och reser så tecknar jag väldigt mycket. Jag behöver se nytt, det sitter väl i att man varit landskapsmålare och jobbat med naturen. Man vill stå framför det man ser och ta reda på hur det ser ut.

För första gången visar han bronsreliefer. Bland annat den han har som profilbild på Facebook.

– Jag är inte skulptör, jag är målare och grafiker. Men jag tycker att de funkar. Jag har jobbat mycket med torskhuvuden i mina bilder, så de kompletterar varandra, säger han och visar en bild och en relief. Utställningen öppnar den 17 september och visas till den 25 september.

Målaren och grafikern Chennet Juhlin är född i Skövde (1945) och har varit med i Skaraborgs konstgrafiska verkstad i 33 år. Han bor i Lidköping där han har ateljé med tryckpress, men han åker alltid till verkstaden för att etsa. Där ställer han nu ut i galleriet Ett rum och fyra fönster.

– Jag vill inte återupprepa mig och visa grejer som jag har visat förut i Skövde. Då måste jag ha nya fräscha grejer tycker jag, säger Juhlin som visar det senaste han har gjort.

Sedan 15 år tillbaka gör han ett politiskt blad varje år. I utställningen i Skövde visar han de två senaste: Iakttagaren och Utanför.

– När jag bodde i Göteborg och min generation gick på konstskola så skulle man ha ett politiskt innehåll i sina bilder. Många satt hemma och målade efter bilder, jag gick ut i landskapet i stället, jag är lite mer nationalromantiker. Sedan har det kommit tillbaka, nu kan jag mer än jag kunde när jag var 25, förklarar Juhlin.

Många uppslag till bilder får han när han är ute och reser. Till exempel visar han flera bilder från Marocko.

– Det har blivit så, när jag är ute och reser så tecknar jag väldigt mycket. Jag behöver se nytt, det sitter väl i att man varit landskapsmålare och jobbat med naturen. Man vill stå framför det man ser och ta reda på hur det ser ut.

För första gången visar han bronsreliefer. Bland annat den han har som profilbild på Facebook.

– Jag är inte skulptör, jag är målare och grafiker. Men jag tycker att de funkar. Jag har jobbat mycket med torskhuvuden i mina bilder, så de kompletterar varandra, säger han och visar en bild och en relief. Utställningen öppnar den 17 september och visas till den 25 september.