16 sep 2016 16:00

16 sep 2016 16:00

Nypremiär för sagokabaré på operan

SKÖVDE: Baseras på Lennart Hellsings texter

Sagokabarén Lite Lennart hade nypremiär på Göteborgsoperans Skövdescen under fredagen. Den bygger på Lennart Hellsings texter och publiken fick också vara med och sjunga.

Göteborgsoperans Skövdescen är återinvigd efter renoveringen och första veckan har bjudit på en lång rad aktiviteter. Dit hör nypremiären på sagokabarén Lite Lennart. Denna barn- och familjeföreställning som bygger på Lennart Hellsings texter spelades för första gången 2013 för utsålda hus. Även den här gången är intresset stort enligt Göteborgsoperans Niklas Fahlén.

– Att få göra musikteater av Lennart Hellsings texter är en riktig lyckodröm. Att få sjunka ner i hans omtumlande, färgstarka, finurliga språkvärld och gungas till ro av Herr Gurka eller Kusin Vitamin. Hans textliga smällkarameller smakar både sött och salt och kan svänga loss som ett häftigt storband eller ett stillsammare violinsolo, säger regissören Mia Ringblom Hjertner i ett pressmeddelande.

Färgglad värld

Nypremiären ägde rum vid lunchtid på fredagen och sagokabarén började redan i caféet dit en av de fyra Lennart (Lars Hjertner) kom för att berätta om en trollring. Sedan fick publiken följa med in i Lennart Hellsings färgglada och musikaliska värld – genom en tunnel.

– Det är paljetter, glittrande paljetter, sa en förtjust flicka.

Publiken fick till exempel följa med till städer i Hellsings Allemansland – bland annat Annorlunda, där allt är just annorlunda – och vara med när Krakel Spektakel och hans vän Britta köpte en hel godiskiosk för tio öre. Men de fick också vara med och sjunga en sång om Krakel Spektakel. Såväl stora som små i publiken kunde den och klämde i.

Sagokabarén spelas i Skövde fram till den 8 oktober. Därefter ska uppsättningen på turné i Västra Götaland. Det ges föreställningar för både skolor och allmänhet.

Göteborgsoperans Skövdescen är återinvigd efter renoveringen och första veckan har bjudit på en lång rad aktiviteter. Dit hör nypremiären på sagokabarén Lite Lennart. Denna barn- och familjeföreställning som bygger på Lennart Hellsings texter spelades för första gången 2013 för utsålda hus. Även den här gången är intresset stort enligt Göteborgsoperans Niklas Fahlén.

– Att få göra musikteater av Lennart Hellsings texter är en riktig lyckodröm. Att få sjunka ner i hans omtumlande, färgstarka, finurliga språkvärld och gungas till ro av Herr Gurka eller Kusin Vitamin. Hans textliga smällkarameller smakar både sött och salt och kan svänga loss som ett häftigt storband eller ett stillsammare violinsolo, säger regissören Mia Ringblom Hjertner i ett pressmeddelande.

Färgglad värld

Nypremiären ägde rum vid lunchtid på fredagen och sagokabarén började redan i caféet dit en av de fyra Lennart (Lars Hjertner) kom för att berätta om en trollring. Sedan fick publiken följa med in i Lennart Hellsings färgglada och musikaliska värld – genom en tunnel.

– Det är paljetter, glittrande paljetter, sa en förtjust flicka.

Publiken fick till exempel följa med till städer i Hellsings Allemansland – bland annat Annorlunda, där allt är just annorlunda – och vara med när Krakel Spektakel och hans vän Britta köpte en hel godiskiosk för tio öre. Men de fick också vara med och sjunga en sång om Krakel Spektakel. Såväl stora som små i publiken kunde den och klämde i.

Sagokabarén spelas i Skövde fram till den 8 oktober. Därefter ska uppsättningen på turné i Västra Götaland. Det ges föreställningar för både skolor och allmänhet.