21 sep 2016 06:00

21 sep 2016 06:00

Matglädje och boule på menyn

SKÖVDE: Ny ägare till restaurang Glädje

Skövdekrogen Glädje har fått ny ägare och krögaren Mikael Wigren vill fortsätta i det gamla beprövade spåret med att servera gästerna god mat. Men en nysatsning ska ske, en boulebana ska byggas i lokalerna som tidigare var matbutiken i Glädje.

Mikael Wigren heter krögaren som tar över på restaurang Glädje, och tillsammans med sina anställda kollegor restaurangchef Angelique Spjuth och köksmästare Pelle Lindblad, är hans ambition att utveckla krogens koncept. Den största förvandlingen kanske sker i den lokal som tidigare var en delikatessbutik invid krogen.

Boulebana

I lokalen ska en boulebana anläggas och arbetet är i full gång, butiksinredningen och golvet är redan på väg ut. Boulespel inomhus parat med krog är ingen ny idé, det finns redan i en del större städer, men för Skövdes del är det något helt nytt.

– Vi ska flytta in ett kök här och sedan blir det bord, stolar och klädda bänkar vid sidorna av boulebanan, berättar Mikael Wigren. Här ska man kunna äta något och ta en öl och spela boule, det blir två banor intill varandra som ska grusas upp för spel, säger han.

Banorna får man hyra på tid och bouleklot får man låna på plats.

Krogen

Ambitionen är att komma tillbaka till grundkonceptet som fanns när restaurang Glädje öppnade, menar Mikael Wigren. Han vill satsa på de ekologiska och närodlade varorna i restaurangen, och nu ska den hemvändande kökschefen Pelle Lindblad styra upp den nya menyn.

– Vi ska även ha olika månadens husmanskost vid sidan om den vanliga lunchbuffén, säger restaurangchef Angelique Spjuth, och Wallenbergare förstås, den rätten är det många som gillar.

Mikael Wigren heter krögaren som tar över på restaurang Glädje, och tillsammans med sina anställda kollegor restaurangchef Angelique Spjuth och köksmästare Pelle Lindblad, är hans ambition att utveckla krogens koncept. Den största förvandlingen kanske sker i den lokal som tidigare var en delikatessbutik invid krogen.

Boulebana

I lokalen ska en boulebana anläggas och arbetet är i full gång, butiksinredningen och golvet är redan på väg ut. Boulespel inomhus parat med krog är ingen ny idé, det finns redan i en del större städer, men för Skövdes del är det något helt nytt.

– Vi ska flytta in ett kök här och sedan blir det bord, stolar och klädda bänkar vid sidorna av boulebanan, berättar Mikael Wigren. Här ska man kunna äta något och ta en öl och spela boule, det blir två banor intill varandra som ska grusas upp för spel, säger han.

Banorna får man hyra på tid och bouleklot får man låna på plats.

Krogen

Ambitionen är att komma tillbaka till grundkonceptet som fanns när restaurang Glädje öppnade, menar Mikael Wigren. Han vill satsa på de ekologiska och närodlade varorna i restaurangen, och nu ska den hemvändande kökschefen Pelle Lindblad styra upp den nya menyn.

– Vi ska även ha olika månadens husmanskost vid sidan om den vanliga lunchbuffén, säger restaurangchef Angelique Spjuth, och Wallenbergare förstås, den rätten är det många som gillar.