23 sep 2016 22:03

23 sep 2016 22:03

Nicole vidare i Idol

SKÖVDE: Nicole Touma sjöng sig vidare i fredagens kvalfinal av Idol 2016

Nicole Touma hade lite att bita i när en plats till Fredagsfinalerna i Idol stod på spel. Inte bara juryn och publiken skulle övertygas, rösten skulle hålla också efter envisa problem med stämbanden.

Nicole Touma sjöng låten ”Shower” av Beccky G när topp 12 skulle koras under fredagskvällen. Hon passade dessutom på att sjunga halva låten på arabiska. Juryn berömde som vanligt hennes fantastiska röst men var också lite kritiska trots hennes stämbandsproblem.

– Jag hade fett kul på scenen och gjorde verkligen mitt bästa, säger Nicole.

Att hon valde att sjunga delar av låten på arabiska beror på att hennes pappa alltid hade en dröm att hon skulle sjunga på arabiska med honom, berättar hon. Så i dag var sången för honom, sa hon i programmet.

– Jättefint låtval och oerhört vackert när du kom in på arabiska där ikväll, säger Fredrik Kempe i Idoljuryn. Jag känner att du har en så himla vacker röst så du måste börja ta hand om den lite mer. Du måste börja använda dig av magstödet - du ska bli grymmare än vad du redan är, sa Kempe.

Spänningen var på topp när en jublande Nicole fick den sjätte finalstolen.

Nicole Touma sjöng låten ”Shower” av Beccky G när topp 12 skulle koras under fredagskvällen. Hon passade dessutom på att sjunga halva låten på arabiska. Juryn berömde som vanligt hennes fantastiska röst men var också lite kritiska trots hennes stämbandsproblem.

– Jag hade fett kul på scenen och gjorde verkligen mitt bästa, säger Nicole.

Att hon valde att sjunga delar av låten på arabiska beror på att hennes pappa alltid hade en dröm att hon skulle sjunga på arabiska med honom, berättar hon. Så i dag var sången för honom, sa hon i programmet.

– Jättefint låtval och oerhört vackert när du kom in på arabiska där ikväll, säger Fredrik Kempe i Idoljuryn. Jag känner att du har en så himla vacker röst så du måste börja ta hand om den lite mer. Du måste börja använda dig av magstödet - du ska bli grymmare än vad du redan är, sa Kempe.

Spänningen var på topp när en jublande Nicole fick den sjätte finalstolen.